Diverse rechten en plichten gelden ook bij ontslag met wederzijds goedvinden

Krijgt u te maken met ontslag met wederzijds goedvinden, dan heeft u diverse rechten en plichten. Heeft u bijvoorbeeld recht op ontslagvergoeding. Ontslagvergoeding berekenen doet de arbeidsjurist. Het is altijd goed te letten op het goed afspreken van ontslag met wederzijds goedvinden. Stemt u te snel in met het ontslag of oordeelt het UWV-Werkbedrijf dat u zelf het initiatief heeft genomen voor het ontslag, dan verliest u uw recht op een WW-uitkering. Het is daarom ook altijd verstandig om bij zaken omtrent het omslag een juridisch adviesbureau in te schakelen voor hulp. Een juridisch adviesbureau weet de exacte regels omtrent het ontslag met wederzijds goedvinden en kan u bijvoorbeeld ook helpen bij aanvullende diensten, zoals het controleren van uw overeenkomst en het berekenen van uw ontslagvergoeding.

 

Geen ontslag met wederzijds goedvinden? Juridisch adviesbureau vertegenwoordigt u bij de rechtbank

Niet altijd is er sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. Sterker nog, het komt vaak voor dat mensen worden ontslagen terwijl ze het daar niet mee eens zijn. Een werkgever heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid een arbeidscontract te laten beëindigen door een kantonrechter. Bent u het daar niet mee eens, dan kunt u zich laten bijstaan door een arbeidsjurist bij de rechtbank. De arbeidsjurist heeft niet alleen verstand van alle regels omtrent het ontslag, maar weet bijvoorbeeld ook hoeveel ontslagvergoeding u kunt vragen. Zij kunnen gemakkelijk voor u uw maximale ontslagvergoeding berekenen. Schakelt u een arbeidsjurist van een juridisch adviesbureau in, dan heeft u de meeste kans uw recht op een uitkering te behouden, een hogere ontslagvergoeding te verkrijgen of een getuigschrift voor toekomstige werkgevers te krijgen.

 

Advies van arbeidsjurist bij ontslag met wederzijds goedvinden

Een ontslag met wederzijds goedvinden kan het ontslagproces enorm versnellen. Het is dan ook goed uw rechten en plichten op een rijtje te laten zetten door een specialist. Er hoeft dan bijvoorbeeld geen ontslag worden aangevraagd bij de rechter of bij een UWV-Werkbedrijf. Belangrijk is het echter wel een duidelijk document op te stellen met de afspraken die u en uw werkgever hebben gemaakt. Als u verstandig bent, vraagt u daar hulp bij van een arbeidsjurist. Die kan u adviseren over onjuistheden in het contract of uw ontslagvergoeding berekenen. Wellicht is uw ontslagvergoeding niet juist berekend en heeft u recht op meer. Bent u ambtenaar of werkt u in het onderwijs? Ook dan kunt u terecht bij een juridisch adviesbureau om u te laten adviseren en bijstaan in het ontslagproces.

Voor meer info : bezoek website