Netherlands Startpage
Image default
Aanbiedingen

Een reanimatiepop

Iemand die ooit, of beter, recent een BHV – of EHBO-cursus heeft bijgewoond, heeft hier vast en zeker mee te maken gehad. Voor degene die niet bekend is met dit fenomeen volgt hieronder een uitleg.

Wat is een reanimatiepop

Deze pop wordt gebruikt bij het realistisch oefenen van het reanimeren van een persoon. Ook zijn er speciale poppen waar het oefenen met intuberen mee kan worden geoefend.
De pop is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: een babypop, een kind, een volwassene. Afhankelijk van de doelgroep waar je mee werkt, kan een keuze gemaakt worden. De techniek om een baby te reanimeren is anders dan die bij een volwassenen.
Hoewel er verschillen zijn in poppen, oefenen ze allemaal de compressiediepte en de snelheid van het reanimeren en hebben ze allemaal een voelbaar borstbeen. Dit alles om de realiteit het beste na te bootsen.
De prijs van zo’n pop hangt o.a. van de vulling van de pop; deze moet zo realistisch mogelijk zijn. Een vulling met veren bootst de werkelijkheid het beste na. Ook wordt de wijze van tonen om men de goede techniek toepast op verschillende manieren getoond.
Het materiaal waar de huid van gemaakt wordt, speelt een rol bij het schoonmaken van de huid.

 

Hoe werkt een reanimatiepop

Zoals al blijkt uit het bovenstaande zijn er verschillende versies reanimatiepoppen:
Oefenen met een tablet via een app is mogelijk, versies waarbij de bloedsomloop zichtbaar is gemaakt met licht. Simpele versies waarbij je via een metertje kan zien of je goed bezig bent enzovoorts.
De laatste jaren wordt er, naast het zelf reanimeren met de pop, ook geoefend met het gebruik van de AED in combinatie met de pop. Een AED is de afkorting van Automatische Externe Defribillator. Tegenwoordig zijn er op steeds meer plekken AED’s de vinden en is het niet meer dan logisch dan dat dit ook geoefend wordt.