Helder over glaszetten

Netherlands-startpage

Welke mogelijkheden zijn er bij glaszetten?

Elk huis heeft ramen nodig. Er zijn vel verschillende mogelijkheden in glas, variërend van enkel, naar dubbel tot driedubbel (hr+++ glas) Vervangen kan leiden tot een energiezuiniger huis, mits het nieuwe glas in het raam past.

Enkel glas kan worden vervangen door dubbelglas. Dubbelglas kan worden vervangen door hr+ of zelfs hr+++ glas. Vervangen gebeurd door een glaszetter, vanwege de benodigde specialistische kennis. Wat kost dubbel glas? De kosten van dubbel glas variëren, afhankelijk van de isolatiewaarde. Gemiddeld liggen de koste van standaard dubbel glas ongeveer rond de 110 – 120 euro per m2. De kosten van hr+ glas zijn ongeveer 120-130 euro per vierkante meter. Voor hr+++ liggen rond 175 euro per m2.

IS een hogere isolatiewaarde zijn prijs waard. Over het algemeen neemt de energierekening af.

Het plaatsen van het nieuw glas

Naast het daadwerkelijk kiezen van het glas, moeten er nog andere keuzes worden gemaakt. Denk hierbij aan de glaslatten. De glaslatten plaatsen wordt overigens ook door de specialist gedaan. De spijkers die hiervoor gebruikt worden, mogen niet roesten. Daarom is RVS aan te bevelen. De glaslatten zorgen ervoor dat het glas in de sponning blijft. De eventuele ruimte tussen glas en sponning wordt afgedicht met een kit. Welke kit wordt voor glaslatten gebruikt? Dit is een elastische kit. Driedubbelglas is gelijk aan hr+++ glas. Er is een derde glasplaat aan toegevoegd waardoor het glas dikker en zwaarder is. Houd hiermee rekening bij plaatsing. In nieuwbouwhuizen is hiervoor ruimte. In oudere huizen niet, dit is een nadeel van driedubbel glas.

Lek glas?

Een andere benaming voor dubbel glas is thermopane. Thermopane verwijst vaak naar het eerste gebruik van dubbel glas, twee glazen platen met lucht als isolatie. ertussen. De kosten hiervan zijn het zoals vermeldt hierboven bij standaard dubbelglas. Dubbelglas kan beslaan. Er ontstaat condens, dit kan zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Condens aan de buitenkant komt vooral voor in lente en herfst als temperaturen en luchtvochtigheid tussen buiten en binnen verschillen. Als er aan de binnenkant van het glas condens zit, betekent dit dat het glas lek is. Dan is de beste optie om voor nieuw glas te kiezen. Dan is het goed om op de dikte van het dubbelglas te letten. Dit is afhankelijk van de grootte van de ruit, de ruimte in het kozijn en de gewenste isolatiewaarde. De dikte staat altijd in millimeters aangegeven.

Voor meer info : bezoek website