Netherlands Startpage
Image default
Electronica en Computers

It diensten die u meerwaarde bieden

Als ondernemer of directeur moet u kunnen vertrouwen op de ICT omgeving binnen uw bedrijf. Hier en daar een storing bij een extern bedrijf kan voorkomen, echter wil u ervoor zorgen dat uw medewerkers altijd en overal aan de slag kunnen gaan. De IT-omgeving moet geen belemmering zijn voor om altijd aan het werk te kunnen gaan. Om dit te kunnen realiseren, is het van groot belang dat uw IT-omgeving goed wordt ingericht en regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Hierbij worden vaak ICT partners ingeschakeld. Die u met hun IT diensten hulp en ondersteuning kunnen bieden. Een moderne organisatie kan veelal niet zonder enkele IT diensten uit te besteden. Het is teveel werk voor een organisatie om hierin alles bij te houden. Kom in dit artikel te weten hoe een ICT partner u kan ontzorgen met de verschillende IT diensten die er op de markt zijn.

Onderhoud en support

Een IT dienst die doorgaans  wordt uitbesteed bij middelgrote en grote organisaties is het onderhoud en support van de infranetwerkstructuur en het onderhoud van de hardware. Aanvullend kan er ook worden gekozen om het onderhoud in software te onderhouden. Zodat uw laptops en desktops altijd van de nieuwste software worden voorzien. En er op wordt toegezien dat er geen devices zijn die nog met oude, onbetrouwbare software zijn. Verder bieden vele IT aanbieders een pakket met service aan het bedrijf. Denk hieronder meer aan een IT servicedesk en servicedesk on-demand. Een servicedesk helpt uw werknemers bij het oplossen van problemen en storingen. Dit is ontzettend handig wanneer zich er problemen voordoen, dat deze snel worden getackeld. Want wat kost het uw organisatie als u dit zelf moet oplossen wanneer een probleem zich voordoet? Voordat u het probleem dan hebt en getraceerd en opgelost bent u meer tijd en daarmee geld kwijt.

Detachering ICT specialisten

Wanneer u tijdelijk extra hulp kunt gebruiken op uw IT-afdeling, vanwege extra grote projecten, een fusie of bedrijfsovername of grote veranderingen binnen uw bedrijfsvoering, kunt u een ICT specialist detacheren. Deze ondersteunt u dan tijdelijk totdat u hieraan geen behoefte meer heeft. Door het aantrekken van een ICT partner die u dit ook kan leveren, hoeft u zich geen zorgen te maken over de IT-veranderingen en wijzigingen binnen uw bedrijf en bent u bovendien dikwijls goedkoper uit dan het tijdelijk aannemen van personeel via een recruitmentbureau.

Cloud werkplekken

Een fenomeen dat nu sinds een jaar of tien van toepassing is, om werkplekken overal beschikbaar te maken. Dit wordt gedaan door de werkplek op servers op te slaan. Dit wordt ook wel de cloud (wolk) genoemd. Hiermee zijn alle data en applicaties beschikbaar, waar u zich maar bevindt. Uiteraard kunt u ook beveiligingen instellen, zodat medewerkers alleen maar toegang krijgen tot de documentatie die voor hun werkzaamheden van belang is. Tegenwoordig is het ook goed mogelijk om eenvoudige werkzaamheden te verwerken via uw mobiele telefoon, die direct worden geüpload naar de cloud.

Projectmanagement en advies

Naast de diensten die zich richten op de ondersteuning en uitvoering van IT, kan een ICT partner u ook bijstaan bij het management en advisering van uw IT apparatuur en infrastructuur. Samen met u kan er worden bepaald, wanneer devices aan vervanging toe zijn, wanneer er updates dienen plaats te vinden, wanneer uw huidige infrastructuur niet meer voldoet en er moet worden geïnvesteerd in een nieuwe server en dergelijke.

Configuratie en installeren

Een andere taak waarmee een IT bedrijf u van dienst kan zijn, is het installeren, voorbereiden en configureren van de software. Zo wordt er bijvoorbeeld een laptop gebruiksklaar afgeleverd voor een nieuwe medewerker. Zodat hij/ zij op de eerste werkdag direct zonder problemen werkzaamheden voor het bedrijf kan uitvoeren, zonder hierbij de eerste dag voornamelijk bij de IT-afdeling door te brengen. Om de laptop dan gebruiksklaar te maken. Ook wanneer u nieuwe software heeft aangekocht, kunt u die eenvoudig via het it bedrijf in een handomdraai op al uw ict systemen laten installeren. Zo voorkomt u missers onder uw personeel en wordt de kwaliteit van uw it omgeving gewaarborgd.

Meer lezen?

Bekijk dan ook eens deze website welke IT diensten er allemaal zijn en wat uw bedrijf er mogelijk aan zou kunnen hebben.

 

 

 

 

 

https://neg-itsolutions.nl/