Netherlands Startpage
Image default
Marketing

Linkbuilding kan jouw positie in Google maken of breken

Een website is geen los eiland, het is slechts een radertje in het grote uurwerk dat internet heet. Sommige mensen spreken van “een serie buizen”, maar die mensen hebben de digitalisering in de maatschappij gemist… Omdat de meeste website beheerders als doel hebben contact te leggen met het publiek online, zullen ze op zoek gaan naar contacten in de vorm van clicks, vermeldingen en linkbuilding. Hoe hoger het aantal backlinks, hoe hoger de autoriteit van de website en daarmee ook de score in Google. Of toch niet? Tegenwoordig houden zoekmachines ook rekening met de kwaliteit en relevantie bij linkbuilding, daarom is autoriteit opbouwen belangrijk, evenals influencers inzetten en outreach activiteiten ontplooien. Met de verkeerde wijze van linkbuilding kan jouw positie zelfs dalen!

 

Hoe werkt linkbuilding?

Laten we een eenvoudig voorbeeld nemen: Je hebt een website met een blog artikel over biologische drop. Dit is een informatief artikel dat gelinkt wordt door een website over snoepgoed, een website over typisch Hollandse etenswaren en een website genaamd “fans van de zoethoutwortel”. Hoe groter het aantal sites dat linkt naar jouw artikel, hoe meer autoriteit dat artikel en daarmee jouw website krijgt. En dan gaat de website omhoog in de zoekresultaten van Google, Bing en andere zoekmachines.

 

Kwaliteit van backlinks

Dus je kunt met linkbuilding jouw ranking verbeteren. Dat is mooi, dachten vele online marketing specialisten, en ze begonnen met de verkoop van duizenden backlinks voor iedereen die omhoog wilde schieten in Google. Hoewel backlinks niet de enige factor zijn om de ranking te beïnvloeden speelt het wel een belangrijke rol. Maar Google zag allerlei websites bovendrijven die niets meer met de zoekopdracht te maken hadden, en besloot het algoritme aan te passen. Linkbuilding zou voortaan gekoppeld worden aan relevantie, kwaliteit boven kwantiteit dus. Dit had als gevolg dat veel populaire websites plotseling kelderden in de ranking, de websites met relevante links bleven overeind.

 

Domein autoriteit opbouwen

Met goede content kun je domein autoriteit opbouwen. Content is King, maar alleen als de koning een mooie mantel draagt met een gouden kroon. Als het een keizer zonder kleren blijkt te zijn val je door de mand, en ga je met de billen bloot. Hoe meer autoriteit de websites hebben die naar jouw site linken, hoe meer autoriteit jouw pagina zal verwerven, daarmee til je elkaar in feite omhoog.

 

Gebruik maken van influencers

Bij linkbuilding zul je op zoek moeten gaan naar websites en personen, dat kun je via outreach bewerkstelligen. Naast outreach marketing en organische linkbuilding, kun je ook gebruik maken van influencers. Dat zijn individuen (die vaak een hele entourage achter zich hebben) die authentiek lijken te zijn, en veel volgers hebben. Wanneer ze jouw merk, product of dienst bespreken kun je direct enorm veel aandacht krijgen van hun volgers. En wanneer deze influencer de “Candy King” is met reviews over snoepgoed is dat een perfecte match met jouw dropfabriek.

 

Bij linkbuilding staat kwaliteit boven kwantiteit, laat je niet verleiden met duizenden backlinks die jouw ranking alleen maar schade zullen toebrengen.

 

Voor meer info : bezoek website