Netherlands Startpage
Image default
Kinderen

Maak een hippe complete tienerkamer voor je kind!

Kom te weten hoe je een complete tienerkamer voor je kind kunt inrichten. Zonder dat je kind zal zeggen: papa, dit is echt zo kinderachtig. En er nog jaren zonder zeuren in zal willen slapen. Het is van groot belang voor een tiener om in een kamer te slapen die hip en cool is. Daardoor is het kleurgebruik een stuk neutraler dan wat je bij kinderkamers onder de 10 jaar ziet. Die zien er namelijk een stuk kinderlijker uit zien. Tieners willen een tienerkamer die een stuk meer lijkt op de kamer van een volwassene, met hier en daar subtiele aanpassingen. Lees verder in dit artikel hoe je een leuke en hippe kleurstelling voor de complete tienerkamer kiest, wat de trends en ontwikkelingen zijn voor een hippe tienerkamer en last but not least het belang van een goed kinderbureau in je tienerkamer voor de ontwikkeling van je tiener!

Modieuze kleuren voor een complete tienerkamer

Een kleur die al zeer lange tijd populair is voor complete tienerkamers, is grijs. En dan wel donkergrijs, voorzien van een laag fineer. Deze kleur wordt ook wel steigerhoutkleur genoemd. Andere kleuren die erg in trek zijn onder tieners zijn wit, bruin en beige. Welke kleur je het beste kunt kiezen voor de hippe tienerkamer, hangt af van de wensen van je kind en de eigenschappen van de ruimte. Voor een kamer met veel lichtinval en grote ramen, zal een witte tienerkamer een heel schoon gevoel geven. Waar grijs met weinig lichtinval zorgt voor een meer sombere kamer. Houd ook rekening met de kleuren van de muren bij het kiezen van de kleur van het meubilair. Een donkerrode muur combineert bijvoorbeeld goed met steigerhout, maar constrateert erg met wit. Hierdoor hangt het er ook erg vanaf waar je kind van houdt. Moet het design meer strak en modern zijn of meer tijdloos en neutraal?

Tienerkamer trends en ontwikkelingen

Wat wij zien als trendwatchers van complete tienerkamers, is dat er steeds meer fabrikanten inspelen op de vraag naar hippe tienerkamers. Een tiener wil een design wat er echt uitspringt. Kinderen zijn niet meer snel tevreden met een standaard bed en bijhorend nachtkastje. Een ander fenomeen is dat kinderen in plaats van een eenpersoonsbed, steeds vaker op een slapen. Dit geeft je tiener extra slaapcomfort, en het ziet er daarnaast erg luxe en modieus uit. Dit is precies wat veel tieners willen. Bekijk het aanbod aan Boxspring kinderbedden van Emob ter inspiratie.

Naast de trends waarbij luxe en comfort duidelijk waarneembaar zijn, zien wij ook een trend dat ouders betaalbare tienerkamers willen kopen. Je tiener gaat misschien wellicht al over een jaar of vijf studeren op kamers, waardoor een tienerkamer niet heel duurzaam hoeft te zijn. Een bedrijf dat goed aansluit op al deze trends en ontwikkelingen is dit complete tienerkamer set assortiment van Emob. Zo vindt u altijd een prachtige kamer voor uw tiener, in geheel zijn of haar eigen uniforme stijl.

Het belang van een goed kinderbureau

Naast meubels die je altijd koopt, zoals een bed, nachtkastje en kledingkast,  is een goed kinderbureau voor een tiener van groot belang. Een tiener wil namelijk tijd voor zichzelf, en zich terug kunnen trekken op zijn/ haar kamer. En hier computeren of met vrienden telefoneren. Daarnaast kan je tiener hier ook zijn huiswerk in alle rust maken. Zorg er dan ook voor dat je een geschikt kinderbureau voor de tienerkamer koopt. Hier zul je je tiener een erg groot plezier mee doen. Wanneer de kamer niet zo groot is, kies dan voor een hoogslaper en plaats hieronder een bureau. Zo kan je kind toch slapen en een eigen ruimte hebben waar men kan computeren en tijd maken voor het huiswerk.