Vocht in uw badkamer dat niet wegtrekt? Mechanische ventilatie aanleggen helpt!

Ventilatie in vochtige ruimtes is van groot belang, daarom kunt u ervoor kiezen mechanische ventilatie te laten aanleggen. Bijvoorbeeld in de keuken en in de badkamer, die heel vochtig zijn. In de keuken hangt vaak een afzuigkap die ervoor zorgt dat het vocht en de warmte direct afgezogen wordt en niet de kans krijgt om verder de woning in te trekken. In de badkamer gaat dit vaak om een centraal afzuigingsysteem. Vaak werkt deze echter niet naar behoren. Dit kunt u merken als er bijvoorbeeld veel warme lucht in de badkamer blijft hangen en de condens maar niet van de ramen verdwijnt. Het is dan belangrijk om een inspectie van uw afzuiging aan te vragen. Een specialist komt dan wellicht uw centrale afzuiging vervangen. Het is dan mogelijk om mechanische ventilatie te laten aanleggen.

 

Goede schoolventilatie door mechanische ventilatie te laten aanleggen

In ruimtes waar veel mensen aanwezig zijn, is goede ventilatie zeer gewenst. Zo ook op scholen. In klaslokalen zijn veel mensen en kinderen aanwezig en als daar niet goed geventileerd wordt, dan ontstaat daar langzaamaan een tekort aan zuurstof en een teveel aan koolzuurgas. Hierdoor kunnen de mensen en kinderen in die ruimte weer last krijgen van allergische reacties zoals astma, hoofdpijn en benauwdheid. Kinderen zijn hier vaak extra gevoelig voor, daarom is het belangrijk dat de ventilatie op schoon naar behoren werkt. Het is belangrijk om als school zijnde tijdig de centrale afzuiging te laten inspecteren en wanneer nodig te laten vervangen. Dit kan bijvoorbeeld vervangen worden door gebalanceerde mechanische ventilatie te laten aanleggen.

 

Centrale afzuiging vervangen kan voorkomen worden door periodiek onderhoud

Ventilatiesystemen kunnen helaas verslijten wanneer ze al wat ouder worden en dus al langer gebruikt worden. Dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het tijd is uw centrale afzuiging te laten vervangen. Het is belangrijk om dit tijdig door te hebben. Gelukkig is het snel op te merken als ventilatiesystemen niet goed meer werken. Condens blijft langer op de ramen zitten en luchtjes en hitte verdwijnen niet. Is dit het geval, dan moet u vaak de centrale afzuiging laten vervangen, en eventueel mechanische ventilatie laten aanleggen. Echter kan dit voorkomen worden. Bijvoorbeeld door periodiek onderhoud. Dan wordt de werking van het ventilatiesysteem gecontroleerd, wat defecten en andere ongemakken direct kan voorkomen. Bij veel ventilatie specialisten kan een periodiek onderhoudscontract afgesloten worden.

Voor meer info : bezoek website