Netherlands Startpage
Image default
Gezondheid

Wat zijn de oorzaken van een laag libido?

Wat zijn de oorzaken van een laag libido?

Hierover zij al vele medische en psychologische studies uitgevoerd en dit enkele van de hoofdoorzaken zijn onder andere psychologische kwesties. Stress en angst van van het dagelijks leven, relatie of familie problemen, depressie en psychische stoornissen behoren tot de vele factoren die van invloed kan zijn op het libido. Andere oorzaken zijn lichamelijk.

Ziekten zoals diabetes, aandoeningen zoals obesitas, hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Andere oorzaken zijn chronische ziekte, medicijnen, en ander druggebruik. Hormonen kunnen een rol spelen, evenals lage schildklierhormonen of te lage hoge prolactine, een hormoon geproduceerd in een voorkwab van de hersenen. Ook een te lage aanmaak van dopamine kan leiden tot een te laag libido.

{externalimage}}

Dit is een stof die ervoor zorgt dat zenuwen met elkaar kunnen communiceren. Omdat er zoveel onderzoek naar gedaan is zijn er gelukkig ook veel remedies gevonden, die kunnen bijdragen tot het verhogen van de libido. Op internet is er veel informatie te vinden na gelang de precieze oorzaak van de klachten.

Sinds een aantal weken als ik thuis kom van mij  ga ik regelmatig naar de sportschool, ik moet toegeven dat ik me daardoor erg goed voel laatste tijd.  Ik zit lekker in mijn vel. Ik hoorde vandaag mijn sport instructeur vertellen dat je door sporten hormonen aanmaakt in je lichaam,  deze zijn goed voor je libido de testosteron en het oestrogeen. Ik had hier eerder nog nooit eerder van gehoord. Hij vertelde ook dat sporten goed is voor je bloedsomloop bij de geslachtsdelen. Ik reageerde erg verbaasd, Ik wist wel dat sporten in het algemeen  goed voor je was maar geen idee dat het ook met je libido te maken zou hebben. Nu zet ik wel een stapje harder in de sportschool. En uiteraard is mijn conditie verbeterd, wat weer voordeel heeft tussen de lakens. Voorlopig blijf ik zeker uit mijn werk vandaan naar de sportschool gaan, want sporten is dus op meerdere gebieden goed voor je. 

Voor meer info : bezoek website

Gerelateerde artikelen

Waarom zijn noten zo gezond?

Elektrisch roken

Nadelen van Diabetes