Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

woning bouwen

Een woning bouwen, een hele uitdaging

Voor veel mensen is het een droom: een woning bouwen! Iets creëren naar je eigen idee is natuurlijk fantastisch, maar het is dan helemaal mooi als u de kans krijgt om in uw eigen creatie te wonen. U kunt precies zelf bedenken hoeveel ramen u in het huis wilt en u kunt er bijvoorbeeld rekening mee houden dat u lang bent en er dus een groter bed in de slaapkamer moet passen. Ook zaken als een schuur of garage voor extra opbergruimte of een grote zolder, zijn dingen die meegenomen kunnen worden wanneer u zelf een woning bouwen gaat. Door deze vrijheid is het voor veel mensen een ideaal om uit te voeren. Deze daadwerkelijke uitvoering gebeurt dan weer minder vaak. Naast dat het een droom is van veel mensen, is zelf een woning bouwen natuurlijk ook best een grote stap. Wat veel mensen tegenhoudt is het vele regel- en organiseerwerk dat vastzit aan zo een dergelijk groot project als een woning bouwen. Er moet veel geregeld en georganiseerd worden qua wetgeving. Zo moet u in Nederland voor ongeveer iedere verbouwing een vergunning aanvragen bij de gemeente. Naast dat dit een langdurige procedure is, kost het vaak ook veel geld. Ook moet u bij een woning bouwen voldoen aan veel eisen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het bestemmingsplan van de gemeente. Zo zijn er restricties op het gebied van grootte, formaat of uiterlijk van huizen die in een bepaalde wijk gebouwd mogen worden. Dit is iets waar u rekening mee kunt houden als u op zoek gaat naar een kavel om een woning op te bouwen. Maar daarnaast er moet bijvoorbeeld ook veel overleg gepleegd worden met de betrokken bedrijven. Denk hierbij aan de ontwerper, maar ook aan het bouwbedrijf of aan de loodgieter die graag wilt weten hoe hij de leidingen in uw nieuwe badkamer moet installeren. Het kost moeite en veroorzaakt bij veel mensen stress wanneer ze dit allemaal zelf zouden moeten gaan ondernemen. Wees niet gevreesd! Als u graag een woning bouwen wilt, maar alle zaken daarom heen maar lastig en vermoeiend vindt, dan kunt u hulp inschakelen. Er zijn diverse bedrijven die u kunnen ondersteunen bij een woning bouwen en alles wat daarbij kan komen kijken.

Ondersteuning bij een woning bouwen

Als u op zoek bent naar iemand die u kan ondersteunen bij een woning bouwen, dan bent u aan het goede adres bij Bouw- en handelsmaatschappij H. J. Poppink. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring in zowel het ontwerpen als het bouwen van huizen in allerlei formaten en modellen. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Nederland, eentje in Fleringen en eentje in Raalte. Hun werkgebied is dan ook voornamelijk in het oosten van het land. Mocht u nu in het westen wonen, dan zou u bijvoorbeeld contact met hen kunnen opnemen of zij nog goede bouwbedrijven bij u in de buurt weten. Uiteraard kan het internet u hier ook verder mee helpen, typ bijvoorbeeld eens ‘bouwbedrijf’ of ‘huis bouwen’ in en u krijgt diverse zoekresultaten. Bouw- en handelsmaatschappij H. J. Poppink is te vinden op het internet via de website www.poppink.nl Een groot voordeel van dit bedrijf is dat zij u kunnen helpen met het gehele proces van een woning bouwen. Het bedrijf werkt volgens een drie stappen model.

  • Allereerst kunnen zij u helpen met een advies over een woning bouwen. In dit gesprek wordt goed gekeken naar wat uw wensen zijn en wat het bedrijf voor u kan betekenen. Zo bouwen zij bijvoorbeeld vrijstaande woningen, recreatiewoningen en twee-onder-een-kap huizen. Daarnaast kunt u ook bij hen terecht wanneer u graag een compleet vrij ontwerp zou willen, ook hiermee kunnen de medewerkers u ondersteunen.
  • Tijdens de adviesfase en het kennismakingsgesprek worden uw wensen geschetst. Aan de hand hiervan wordt een offerte opgesteld welke vervolgens aan uw wensen weer aangepast kan worden. Het bouwbedrijf zal, na goedkeuring van de offerte, aan de slag gaan met het ontwerpen van uw huis. Geen enkel huis dat Poppink maakt, is namelijk het zelfde. U kunt aangeven in welke stijl u een huis wenst of wat belangrijke onderdelen in een woning voor u zijn. Nadat u de tekening heeft goedgekeurd, zullen de meer specialistische tekeningen gemaakt worden. Hierbij kunt u denken aan de constructieberekeningen. Vervolgens kan de bouwaanvraag bij de gemeente gestart worden.
  • Als de bouwaanvraag goedgekeurd is en u heeft de bouwtekening goedgekeurd, dan kan gestart worden met het daadwerkelijke woning bouwen! Een spannend moment, nu gaat u zien hoe uw ideeën er daadwerkelijk uit zien. Onderdelen van de woning worden in de eigen werkplaats van Poppink gemaakt, wat voor u inhoudt dat zij scherpe prijzen kunnen bieden.

Zo ziet u maar, dit bouwbedrijf kan u helpen met alle facetten van het creëren van uw droomhuis!

Bel of mail voor vrijblijvend contact

Als u interesse heeft in een van de diensten die Poppink u kan aanbieden, neem dan eens een kijkje op de website. Deze staat hierboven genoemd. U kunt altijd vrijblijvend contact zoeken voor meer informatie of vragen over een woning bouwen. De medewerkers zullen u graag te woord staan en u uitleg geven of uw vragen beantwoorden zo goed zij kunnen. Neem vooral ook een kijkje op de website voor de eerdere projecten die dit bedrijf heeft uitgevoerd. Zo kunt u een beeld krijgen van de mogelijkheden die er zijn en welke dingen dit bedrijf voor u kan realiseren. Tevens kan dit dienen als inspiratie voor uw eigen droomwoning.

Lees verder

Voor meer info : bezoek website