Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

De dood tegemoet? Regel het nu

De dood. Het is een lastig bespreekbaar onderwerp, omdat mensen logischerwijs vanuit een drang tot leven liever niet te lang stil willen staan bij dat wat (onvermijdelijk) komt. Pas wanneer men levensbedreigend ziek wordt, of men op een zekere leeftijd komt, zal het onderwerp op tafel komen en wordt de urgentie gevoeld. 

Begrafenis, of crematie?

Er rest ons weinig keuze; we worden begraven of gecremeerd. Sommige mensen romantiseren een begraafplaats en willen voor altijd op een bepaalde plek ten ruste worden gebracht; dit terwijl men vaak niet langer dan 25 jaar op een bepaalde plaats zal liggen. Graven worden vaak binnen deze periode al geruimd.

Een crematie daarentegen biedt oneindig veel mogelijkheden m.b.t as verspreiding. Achtergebleven familieleden kunnen een laatste wens/ verzoek uitvoeren, door het as te verspreiden op de plek naar wens van de overledene. Maar wat het ook wordt, één ding is ontzettend belangrijk voor nabestaanden: het kunnen bezoeken van een monument ter nagedachtenis aan de overledene.

  • Begrafenisondernemers kunnen je verder op weg helpen met het adviseren van en over de juiste middelen. Zo kunnen zij koelingen voor overledenen bieden, zodat de overledene langer opgebaard kan liggen, of in de eigen vertrouwde woning opgebaard kan liggen. 
  • Welke begrafenisondernemers / uitvaartverzorgers er binnen uw omgeving beschikbaar zijn kunt u terugvinden op de website Decidee.nl. Hier kunt u direct een uitvaartondernemer inschakelen desgewenst. 
https://www.decidee.nl/