Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een Veranda aan huis

 

De laatste jaren raken mensen steeds meer geïnteresseerd in veranda’s. Het is een aantrekkelijke en gezellige ruimte waar tuin en huis samenkomen. Omdat uw veranda een verlengstuk van uw huis is, is het handig om decoratietrends in het ontwerp te verwerken. Hier zijn vijf trendy manieren om deze ruimte optimaal te benutten.

Landelijk en rustiek

Een veranda aan huis in landelijke stijl kan zowel in de polder als in een stad. De polderstijl staat bekend om zijn nostalgische vormgeving, waardoor het een gezellige plek is om binnen en buiten te ontspannen. Perfect om met vrienden of familieleden van te genieten!

Hoe creëert een rustieke en of landelijke sfeer?

Voeg eerst planten en bloemen toe. Met plantenpotten of hangmanden kunt u een landelijke sfeer creëren. U kunt ook houten meubilair toevoegen, zoals stoelen en tafels die in pastelkleuren zijn geschilderd. Ten tweede, gebruik natuurlijke materialen zoals houtblokken of stenen voor uw veranda vloeren. Ten derde, kies stoffen in neutrale tinten met bloemmotieven voor gordijnen of bekleding van de muren. Een landelijke stijl draait om het gebruik van natuurlijke materialen. Voeg decoratieve dakranden, ramen met een zitje en een plat dak toe om uw landelijke veranda compleet te maken.

Isolerende beglazing

Hoewel alle glas er aan de oppervlakte hetzelfde uitziet, kan het zich in verschillende omgevingen anders gedragen. Om een comfortabele leefruimte te creëren en geluidsoverlast in uw huis te verminderen, is de keuze van het juiste soort glas cruciaal.

Goede isolatie is essentieel om het hele jaar door van de veranda te kunnen genieten, en er zijn tal van manieren waarop u dit kunt bereiken. Dubbele beglazing, zonwerend glas of vierseizoenenglas: aan u de keus!

Decoratieve extra’s

Als u een statement wilt maken of gewoon wilt dat uw veranda weerspiegelt wie u bent, is er geen tekort aan decoratieve accenten die kunnen worden aangebracht. Van kroonlijsten en zuilen tot rasterversieringen, alles is mogelijk!

Klein is ook fijn

Hoewel veel mensen niet het geluk hebben om grote huizen met ruime tuinen te hebben, mag dit hen er niet van weerhouden om een veranda te installeren. “Beauty is in the eye of the beholder” is een bekend gezegde dat hier zeker van toepassing is: zelfs kleine veranda’s kunnen mooi zijn als ze zijn ontworpen en gebouwd door iemand die trots is op zijn werk!

Een kleine, gezellige veranda kan net zo gastvrij en aangenaam zijn als een grote, imposante veranda. In feite – en dat is nogal paradoxaal – kan een kleine veranda meer als thuis voelen dan een grote veranda ooit zou kunnen. Bovendien is de bouw ervan geen enorm project; alles wat u nodig hebt is basistimmerwerk en gewone materialen die overal ter wereld verkrijgbaar zijn tegen betaalbare prijzen.

Ruim en modern

Een moderne esthetiek is tegenwoordig in de mode en veel mensen voelen zich aangetrokken tot strakke, goed ontworpen objecten. Dit lijkt door te werken in onze tuinen – ze weerspiegelen hetzelfde doordachte ontwerp dat ons goedkeurend doet knikken bij een sportwagen of een espressomachine.

Hoe kunt een woonruimte ruimer en moderner laten aanvoelen?

Een moderne stijl is strak en spaarzaam, met alleen essentiële meubels. Door strakke voorwerpen op de juiste plaats te zetten kan een veranda rust uitstralen – zelfs als hij vol staat met levende wezens zoals planten of huisdieren! Ga niet te ver met decoraties en meubilair. Dit zal niet bijdragen tot de moderne, opgeruimde look waar u voor gaat in uw nieuwe veranda.

https://mbveranda.nl/