Netherlands Startpage
Image default
Eten en drinken

Een dagje shoppen in Brussel

Als je van shoppen houdt, is Brussel een ideale stad om een dagje te bezoeken. De stad is goed bereikbaar met trein of auto maar voelt als compleet anders dan steden als Amsterdam en Utrecht. Met de trein ben je in een paar uurtjes op Brussel Centraal, vanwaar het een kleine wandeling is naar het centrum van de stad. Deze wandeling alleen is de moeite al waard. Nog voordat je het Grand Place bereikt passeer je diverse terrassen en leuke winkeltjes met chocolade of brocante.

Dat is slechts het begin van je shopping trip. Als je echt hardcore wilt shoppen, heb je eigenlijk een hele week nodig. In dit artikel beperken we ons tot de hoogtepunten

De Koninklijke St. Hubertus Galerijen

De Koninklijke Galerijen stammen uit de periode halverwege de 19e eeuw. In totaal zijn er drie Galerijen, overdekte winkelstraten met een tijdloze allure. Niet alleen de architectuur maakt indruk, ook het winkelaanbod is een genot voor de shopaholic. Diverse luxueuze modehuizen hebben hier hun vestiging. De chocoholic-shopaholic kan hier haar hart ophalen bij Neuhaus, de uitvinder van de praline.

Nieuwstraat

De Nieuwstraat is de bekendste winkelstraat in Brussel. Vroeger was dit een laan waar de welgestelden woonden. Tegenwoordig is het een mekka voor de kooplustige citytripper die hier de belangrijkste grote warenhuizen en winkels vlak bij elkaar vindt.

Antoine Dansaertstraat

Ben je meer van de kleine winkeltjes, het liefst van een beginnende designer? Dan moet je naar de Antoine Dansaertstraat. Hier vindt je unieke mode, juwelen en accessoires. Zorg echter wel dat je genoeg geld op zak hebt, want wie hier wil shoppen moet diep in de buidel tasten.

Waterloolaan

In Amsterdam hebben we het Waterlooplein, waar je voor een prikkie (tweedehands-) kleding kunt scoren. De Brusselse Waterloolaan is de andere kant van het spectrum. Prada, Armani, Dior, Louis Vuitton en Chanel hebben deze straat als thuisbasis gekozen.

Louizalaan

De Louizalaan werd aangelegd door Koning Leopold II, ter ere van zijn dochter. Blijkbaar hield de jonge prinses van winkelen, want deze straat puilt echt uit van de exclusieve shops en designwinkels.

Markten

Als je meer van markten houdt, moet je Brussel op zondag bezoeken. Dan zijn er op diverse plaatsen in de stad leuke markten, met veel hebbedingetjes, vintage en brocante. De vogeltjesmarkt op het de Grand Place is misschien wel de bekendste markt. Maar de rommelmarkt van de Marolles is ook de moeite waard.

Op krachten komen

Shoppen is hard werken. Vooral in een stad als Brussel, waar het wemelt van de shopping hotzones. Tussendoor rust je uit op de vele terrasjes, maar aan het eind van zo een dag hard werken heb je zin om stevig te eten. Ook daarvoor kun je prima terecht, bijvoorbeeld in dit Scandinavische Restaurant in Brussel waar ze gerechten serveren die je genoeg energie geven voor nog een dagje stevig winkelen. Uiteindelijk kun je de dag afsluiten bij het courtyard hotel dat bij het restaurant hoort. 

Voor meer info : bezoek website