Netherlands Startpage
Image default
Toerisme

Een voorzichtig herstel voor de toerismesector ?

Een voorzichtig herstel voor de toerismesector ?

Nu verschillende landen in europa haar grenzen weer voorzichtig openen voor toeristen hoopt de toerismesector op een voorzichtige opleving. De toerismesector is een van de sectoren die hard zijn geraakt tijdens de coronacrisis. De straten van Amsterdam, Parijs, Berlijn en Barcelona lagen er verlaten bij de afgelopen maanden. Waar eerst de taxi’s de straten vulden en klanten bedienden die naar hun hotels vervoerd moesten worden staan nu alleen lege standplaatsen. En waar het eerst een probleem was met het alsmaar groeiende aantal toeristen in de verschillende steden hoopt de sector nu juist op een geleidelijke groei naar de oude situatie. Ook de mensen zelf proberen weer voorzichtig te denken aan een eventuele vakantie in het binnen of buitenland. Dat buitenland is wel tussen haakjes omdat landen buiten europa nog steeds hun grenzen potdicht hebben.

2de coronagolf ?

De lockdown staat nog steeds vers in het geheugen gegrift van het grote publiek. Daarom denken veel mensen dat het risico om nu alweer een vakantie te boeken nog te groot is. Want als er een 2de coronagolf uitbreekt dan kan het zomaar zijn dat je in een vakantieland vast komt te zitten met alle gevolgen van dien. Daarbij speelt ook mee dat veel mensen die hun vakantie tijdens de crisis hadden gepland nog steeds geen geld hebben teruggekregen van de vliegmaatschappijen. En het feit blijft dat je elke euro maar 1 keer kunt uitgeven. Dus de komende tijd zal uitwijzen welke richting vakantievierend nederland zal gaan uitkiezen.

Fietsvakantie ?

Een snel stijgende trend zijn de groeiende fietsvakanties. Mede door het mooie weer en waarschijnlijk ook de huidige onzekerheid van het boeken van vliegvakanties is er een opleving in het aantal boekingen voor fietsvakanties. Een verlaagd risico om het coronavirus op te lopen speelt hierbij natuurlijk ook een grote rol. Als deze trend van binnenlandse vakanties  doorzet dan voorspeld dit een sneller herstel van de toerismesector in nederland.