Netherlands Startpage
Image default
Toerisme

FAMILIETRIP IN DE EUREGIO MET DE FIETS

Wil je op een unieke en magische manier het prachtige Ardense landschap ontdekken? RAVeL van de Venen heeft 125 kilometer fietsen in België, Duitsland en Luxemburg en biedt je unieke en weinig bekende landschappen. In het voorjaar laten valleien, kastelen, rivieren en bossen hun voordelen zien. Op het zadel van deze actieve en ontspannende gezinsuitstap!

Fietsers die zich willen verdiepen in buitenactiviteiten kunnen niet om RAVEL van de Venen heen. Deze route slingert 125 kilometer van Aken naar Troisvierges. Deze RAVEL is een van de langste fietspaden van Europa, gebouwd op een spoorbedding! Iedereen kan in zijn eigen tempo fietsen. Het wordt sterk aanbevolen om zwervers te gebruiken om twee redenen!

LANGZAAM REIZEN OP DE RAVEL

Het heeft geen zin om deze Vennbahn in één keer door te spoelen. Weg met de druk! Over twee of drie dagen ontspannen we ons. Deze snelheid is geschikt voor volwassenen en kinderen. Deze route werd ook in drie etappes gepromoot om een ​​rustig tempo aan te houden: 46 kilometer van Aken naar Monschau, 44 kilometer van Monschau naar St. Vitus en 32 kilometer van St. Vith naar Troisvierges. Door de korte afstand kan elk gezinslid ten volle genieten van het landschap en elkaars gezelschap. Overweeg daarnaast het jongste atletische vermogen. Idealiter boek je een lang weekend. Dan kunt u elke dag één RAVeL doneren. Elke avond, na aankomst in het vakantiehuis, geniet u van comfort en een welverdiende keuken!

OGEN TE KORT OP DE RAVEL

Gaofen ziet er elk seizoen anders uit. Wij geven de voorkeur aan lente en herfst.

Met Pasen bijvoorbeeld, van het ene uiteinde van de asfaltstrook naar het andere, wordt u het spectaculaire tafereel bewonderd. De lenteversieringen veranderen constant! Het dennenbos maakt plaats voor de moerassen van Weinan, gevolgd door het rivier-, heg- en graslandlandschap, dat kenmerkend is voor onze romantische vallei. In de herfst is Fagnaz versierd met charmante kleuren. Geen woorden kunnen de schoonheid van het vurige landschap beschrijven!

OMWEGEN MAKEN EN VAN STREEKPRODUCTEN PROEVEN

Als je benen het toelaten, kun je een korte omweg maken en de RAVEL-route verlaten naar het 700 meter hoge “Botlanche Sein”, dat het hoogste punt van België wordt. Dit is de perfecte gelegenheid om uw fietstocht vol plezier te maken: de Peak Beer brouwerij bevindt zich een paar honderd meter lager. U kunt uw fiets ook een paar uur parkeren en vervolgens te voet middeleeuwse stadjes verkennen, zoals Kornelimunster, Monschau of Burg-Reuland. Deze kleine steden hebben hun historische charme behouden, die kenmerkend is voor de oude Ardense stad en stad aan de Eiffeltoren in Duitsland.

DE RAVEL, DE IDEALE ROUTE?

RAVeL is een geweldig idee voor actieve gezinsreizen tijdens uw volgende vakantie in de Oostkantons.

Om deze ruime groene weg te proeven, kunt u ter plaatse ook fietsen huren met of zonder elektrische ondersteuning. Veel vakantiehuizen hebben garages of veilige plekken, zodat u na elke etappe uw fietsen veilig kunt stallen.

RAVeL is een ideale manier om de Ardennen actief te verkennen met familie of vrienden. Door het geringe hoogteverschil, geen motorvoertuigen en prachtige natuur kun je direct genieten van je vakantie en rust!

beste wandelingen ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html