Netherlands Startpage
Image default
Tweewielers

Gilera Runner scooteronderdelen

Elke brommer liefhebber kent het merk Gilera. Hoewel dit merk in 1970 werd overgenomen door Piaggio gaat de historie van Gilera veel verder terug. De eerste Gilera onderdelen werden in 1909 gemaakt door de boerenzoon Giuseppe Gilera met een 317cc één cilinder motor. Tussen dat model en de huidige Gilera Runner heeft dit merk veel ups en down gekend.

 

Gilera vroeger

Guiseppe had ervaring opgedaan in de fabriek van Bucher in Milaan. Toen besloot hij zijn eigen Gilera onderdelen te ontwikkelen wat zou leiden tot modellen met 317cc, 499cc, 508cc en 569cc motoren. Nog voor de Eerste Wereldoorlog liep de zaak erg goed en kwamen zijn broer en zwager meehelpen in de zaak. Gilera behoorde tot één van de weinige merken die ook na de Eerste Wereldoorlog goede zaken deed. Na het overlijden van de zoon van Guiseppe was er geen opvolger binnen dit familiebedrijf en nam Piaggio het merk over. Ze ontwikkelden dit merk verder met diverse viertakt motoren op basis van Gilera onderdelen en onder de merknaam Gilera maar in 1994 verdween deze serie.

 

Johnny en Anita rijden op een Citta

De eerste Gilera Citta werd in 1971 uitgebracht als de Gilera Eco. Toen was het merk al in handen van Piaggio. Sinds 1982 heet dit type Citta, in begin jaren negentig was dit dé scooter voor de jeugd. Het zijn compacte en wendbare scooters met kleine wielen. Een trainingspak en een geblondeerde Anita achterop werden niet standaard meegeleverd…

 

Gilera Runner

De Runner is een populaire Gilera scooter. Een lekker sportief model die een heel ander uiterlijk heeft dan de Vespa retro scooters. Hoewel ze beide van dezelfde eigenaar Piaggio zijn worden de Gilera onderdelen in diverse fabrieken geproduceerd. Hoewel Gilera geen familiebedrijf meer is leeft de naam nog steeds voort dankzij de Runner en uiteraard de oude brommers die je nog steeds regelmatig ziet rijden.

 

Gilera onderdelen bestellen

Er zijn volop Gilera onderdelen verkrijgbaar online. In de webshop vind je duizenden Gilera onderdelen waarmee je de oude Citta’s of de nieuwe Runners mee kunt onderhouden. Misschien wil je een keer een nieuw Gilera Runner kappenset kopen of er is gewoon een lampje stuk. Bestel de Gilera onderdelen online voor de beste prijzen.

Voor meer info : bezoek website