Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

Je tuin één grote speeltuin

Als je een grote tuin hebt en je kinderen graag buiten spelen, is het leuk om de tuin een avontuurlijkere plaats te maken. Of als je net kinderen hebt die niet graag buiten spelen, kan je de tuin opleuken om ze meer naar buiten te halen. Dit kan makkelijk met buitenspeelgoed. Leuke activiteiten of speeltoestellen zullen je kinderen urenlang speelplezier bieden en sneller overtuigen om de tv uit te doen en naar buiten te gaan.

Er zijn veel soorten buitenspeelgoed die voor elke tuin geschikt zijn. Een schommel slaat altijd aan, kinderen houden ervan door de lucht te zweven (zeker terwijl jij ze duwt). Ook een glijbaan is altijd geliefd bij kinderen. Je kan een glijbaan apart plaatsen met een laddertje aan, of als je wat meer plaats hebt kan je kiezen voor een speeltoestel. Met een speeltoestel kan je een glijbaan combineren met schommels, een huisje, een klimmuur… Je kan het samenstellen zoals jij het graag wil en zoals het in jouw tuin past.

Andere opties zijn een apart huisje of een zandbak waar ze in kunnen graven en kastelen in bouwen. Aan een tuimelrek kunnen ze tuimelen en terwijl al spelend hun kracht en coordinatie oefenen. Of instaleer een voetbalgoal of basketring , dit stimuleert hun tot sporten en kan ook later nog leuk zijn als ze met vrienden een balletje willen trappen of gooien. 

Daarnaast zijn er ook kleinere spelletjes van speelgoed buiten, zoals een diablo, een kubbspel of petanque. Met stoepkrijt kunnen ze dan weer mooie tekeningen maken of een parkour tekenen om met de fiets of rolschaatsen te volgen. Of neem een bal en vindt samen met je kinderen je eigen spelletje uit, wedden dat ze dit eens zo graag zullen spelen? En dat jij het stiekem ook heel leuk vindt om nog eens buiten te spelen.

Zoals je ziet zijn er 1001 dingen die je buiten met je kind kan doen, de smartphone mag opzij!

Voor meer info : bezoek website