Maak sporten leuk dan hou je het veel langer vol!

Netherlands-startpage

Sporten is goed voor je. Hoe vaak heb je dat al wel niet gehoord? Sporten is goed voor de gezondheid en vermindert stress. Leuk, maar waarom hebben dan zoveel mensen moeite om het sporten vol te houden? Is de uitdaging niet groot genoeg? Of juist te groot? Ligt aan het fysieke gestel van mensen of een gebrek aan doorzettingsvermogen? In sommige gevallen misschien wel. In de meeste gevallen kun je een hoog uitvalpercentage toeschrijven aan de manier waarop veel van ons sporten. Het is simpelweg niet leuk om te doen. Tijd om daar verandering in aan te brengen!

Wat vind je leuk om te doen?

Mensen die willen gaan sporten gaan vaak op zoek naar een sport die aansluit bij hun interesses. Maar dan kom je vaak uit bij de sportschool waar je je een beetje aan je lot overgelaten voelt. Of bij een club die meteen verwacht dat je mee gaat spelen voor de gouden beker. En daar hebben veel mensen nou niet direct behoefte aan. Hardlopen dan? Dat is vaak een stuk makkelijker maar hardlopen is ook een van de meest blessuregevoelige sporten, mede omdat het zo toegankelijk is. Ook als je niet voor de sportprijzen gaat hardlopen kan iedereen een paar sportschoenen aantrekken en gaan rennen. Dat dit veel druk op de gewrichten geeft wordt vaak vergeten.

Ga in plaats daarvan op zoek naar wat je in essentie leuk vind om te doen. Hou je ervan om buiten bezig te zijn of blijf je liever binnen? Vind je het leuk om dingen te doen met anderen of ben je graag alleen bezig? De antwoorden op deze vragen zijn veel bepalender voor je keuze voor een bepaalde sport. En daar komt nog bij, een actief leven is belangrijker dan sporten!

Sporten is bewegen maar bewegen is niet altijd sporten!

Het belangrijkste om te onthouden is dat je er een actieve levensstijl op nahoudt. Zorgen dat je in beweging blijft is veel belangrijker dan één of twee keer in de week knallen in de sportschool. En zelfs als je op zoek bent naar een uitdaging hoeft dat helemaal niet op sporten neer te komen. Je kunt ook een challenge met vrienden of familie doen. Je kunt zelfs een medaille kopen waar je samen om strijdt. Bijvoorbeeld als je een keer extra bent gaan wandelen. Of hoeveel kilometers je gemaakt hebt in een week of een maand. Extra leuk is dat je een medaille kunt bestellen met een persoonlijke boodschap erop. Zo zorg je dat bewegen leuk wordt en leuk blijft!