Netherlands Startpage
Image default
Muziek

Overal naar de radio kunnen luisteren

Tijden van digitalisering brengen veel veranderingen met zich mee. Een van de grootste verandering van de laatste tijd is waarschijnlijk wel de opkomst van internet radio. Deze ontwikkeling is razendsnel gegaan en dat is ook niet gek als je kijkt welke voordelen je allemaal hebt van internet radio, zeker ten opzichte van de oude radio via de ether.

Via de ether was vroeger de manier om naar de radio te luisteren. Toen de radio net in opkomst was, was de radio natuurlijk een enorme ontwikkeling en was er nog niet zoveel drukte op de ether – het aantal plekken zouden immers beperkt zijn. Omdat er toen toch niet zoveel aanbieders waren, werd dat niet als een probleem gezien. Echter ging de ontwikkeling van de radio heel snel en al gauw was het dan ook dringen geblazen om de plekken op de ether. Er moest altijd eerst een station uit om weer een nieuwe toe te kunnen laten. Dat riep ook het zogenaamde piraterij in het leven – mensen die illegaal gingen uitzenden over brandbreedte waar zij geen rechten over hadden.

Echter met internet radio is al dit gedoe voorbij, want nu is er plek voor iedereen. In principe kan iedereen die daar zin in heeft een eigen radiostation opzetten en een stream hiervoor maken voor het internet. De wereld van internet radio nederland is zodoende al enorm en er komen steeds nieuwe aanbieders bij. Wereldwijd is dit niet anders en zijn er ook steeds meer nieuwe radiostations. Het grootste voordeel misschien wel aan internet radio is dat je het overal en wanneer je wilt kan beluisteren. Het enige dat je nodig hebt is een goede werkende internetverbinding maar dat mag ook geen probleem meer heten in deze tijden van internet en verdere digitalisering. En zo verkeerd zijn al die ontwikkelingen niet, want ze bezorgen ons ten slotte een hoop plezier.

Voor meer info : bezoek website