Uitdroging door uitgaan en stappen

Netherlands-startpage

 

Iedereen weet dat uitdroging best gevaarlijk kan zijn. Je kunt er namelijk blijvende schade aan je lichaam aan overhouden. Toch is er sprake dat duizenden mannen en vrouwen in kleinere en grotere mate elke week last hebben van uitdroging. De boosdoener hiervan is gezelligheid en alcohol en drugsgebruik.

Scenario:

Je staat heerlijk te dansen, en continue komt er weer een favoriete song waarop je helemaal los kunt gaan. Je bent met een groepje en voor jij eens hoeft te lopen om drinken te halen ben je zo 5 rondes verder. 5 alcoholische drankjes, terwijl je het warm hebt, je zweet en je had ook al een party pilletje genomen. Je lichaam snakt nu echt naar non alcoholisch vocht zoals een spaatje blauw. Aan het einde van deze avond ben je moe, wel ga je nog even langs de snackbar, maar even 1 liter water drinken ho maar. De dag erop wordt je wakker met hoofdpijn en een droge mond. Mogelijk stink je ook nog eens verschrikkelijk uit je mond. Dit is een vorm van uitdroging. Blijf dit vaak genoeg herhalen en je ondervind er schade van. O.a. Door sneller te verouderen, een slechter uitziende huid, oververmoeidheid en ga zo maar door.

Wat had je allemaal kunnen doen?

  1. Even tussen door van de dansvloer af naar buiten om af te koelen.
  2. Enkele drankjes zonder alcohol erin.
  3. Elke keer naar het plassen even 1 glas water drinken, alvorens je weer overgaat op bier of wijn.
  4. Het pakken van een sportdrankje, om je vocht peil weer omhoog te schoppen.

Wat als je het alcohol sneller kon laten afbreken?

Dat zou toch nog mooier zijn? Dan wordt je namelijk sneller helder, dan hoeven je organen zoals je lever minder overuren te maken. Dan heb je mogelijk de dag erna geen kater te pakken. Dan weet je vrijwel zeker dat je niet hoeft over te geven zoals dat voorheen mogelijk wel vaker gebeurde na een avondje flink stappen. Dit is mogelijk als je voor,tijdens of na het stappen enkele pilletjes Premulon inneemt. Het mooiste van deze pil is dat je het zelfs in kunt nemen met een glas wijn of bier! Uit onderzoek is gebleken dat het alcohol ruim 2 a 3x zo snel uit je lichaam verdwijnt. Dat is nog eens mooi meegenomen. Dergelijke pillen worden ook wel ontnuchteringspillen of anti kater pillen genoemd.

Kortom: Hoe er altijd rekening mee dat je genoeg vocht in je lichaam huishoudt. Drink met mate! En let altijd goed op elkaar.

 

Voor meer info : bezoek website