Netherlands Startpage
Image default
Auto’s en Motoren

Autorijschool Utrecht: Rijexamen tips om de eerste keer te slagen

Probeer niet perfect te rijden:

Het moment is eindelijk daar: het rijexamen. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van dat rijexamen? Waar moet je vooral op letten? Wat moet je doen als je zenuwachtig bent en je aandacht er moeilijk bij kunt houden? Je vind de oplossingen in de volgende tips. En dan weet je zeker dat jij je rijbewijs haalt bij de beste autorijschool Utrecht.

Het is bijna onmogelijk om perfect te rijden als je nog aan het lessen bent. Als je een klein foutje maakt moet je daarom niet meteen in paniek raken. Het is bijvoorbeeld helemaal niet erg als je motor uitvalt als je weg wilt rijden. Blijft altijd rustig en los de situatie op een veilige manier op. Probeer de fout weer te vergeten nadat je hem gemaakt hebt en concentreer je op de rest van de rit. Het is namelijk al gebeurd en je kunt er niets meer aan doen. Je hebt de rest van de rit nog om te bewijzen dat je het wel kunt, dus gebruik deze tijd! Bij rijschool Utrecht stellen we onze leerlingen altijd op hun gemak bij leerlingen die het examen wel heel spannend vinden hebben wij bedacht dat ze dan een paar keer bij een van onze andere instructeurs dan een les gaan krijgen en op die manier leren hoe het voelt bij het examen. Kort om bij rijschool Utrecht zit je goed.

 

Rijschool Utrecht vindt een goede voorbereiding een halve werk:

 

Het is erg belangrijk dat je van tevoren genoeg rijlessen Utrecht van een goede rijinstructeur gehad hebt voordat je hebt kunnen afrijden. Bij Troy rijschool Utrecht krijg je altijd les van de meest ervaren instructeurs. Je moet van jezelf het gevoel hebben dat je er klaar voor bent. Als je denkt dat je nog niet de volledige controle over het voertuig hebt, dan kun je maar beter nog een paar rijlessen nemen. Jijzelf kunt het beste inschatten hoe zeker je bent in je rijgedrag.

 

Denk er niet te veel aan

Vaak zien mensen zo erg tegen het rijexamen op dat ze geen controle meer over zichzelf kunnen houden. Probeer in je achterhoofd te houden dat het eigenlijk niet zo veel bijzonders is. Je rijdt gewoon een rondje in een auto om te laten zien dat je het kunt. Als je het rijden goed beheerst, is het toch niet zo spannend om een half uurtje met een nieuw persoon rond te rijden?

 

Voor het afrijden

Zorg ervoor dat je de nacht voor het examen goed geslapen hebt. Ga niet te laat je bed in en slaap ook niet te lang uit. Probeer niet te veel te stressen over het examen, maar probeer je te ontspannen. Neem daarnaast geen versuffende medicijnen tegen de zenuwen. Hierdoor wordt je vaak minder alert en nemen meer nadelen dan voordelen met zich mee.

Wil jij ook auto leren rijden op een ontspannen manier en slagen in een keer meld je dan nu aan voor de gratis proefles of bel 030:8080317.Voor meer info : bezoek website