Netherlands Startpage
Image default
Dienstverlening

Slim inpakken voor je verhuizing: zo doe je dat!

Hoewel je er in het geval van een verhuizing meestal op vooruit gaat en het heerlijk kan zijn om je nieuwe huisje in te mogen trekken, is verhuizen een ontzettend gedoe. Niemand houdt ervan. Je huis laten leeghalen kan pas wanneer al je spullen goed zijn ingepakt. Wil jij dat zo praktisch mogelijk aanpakken? In dit artikel delen we drie tips.

Ontspullen

Gedurende de jaren verzamelen we ontzettend veel zooi en no way dat jij alles nodig gaat hebben in je nieuwe huis. Maak daarom een strenge selectie. Maak drie stapeltjes van de spullen die weg kunnen: een stapel voor de spullen die naar de stort gebracht moeten worden, een stapel voor de spullen waar je een kennis of familielid mee blij kan maken en een stapel voor de spullen die je eventueel kan verkopen. Wedden dat je ineens een stuk minder in te pakken hebt wanneer je de boel even goed ontspuld hebt.

Sorteren

Om je dozen dadelijk zo snel en praktisch mogelijk te kunnen uitpakken is het handig als je spullen gesorteerd zijn. Stop de spullen zo in de doos dat je ze dadelijk direct in de kasten kan zetten. Ga ook even na of je voldoende dozen hebt. Veel mensen onderschatten hoeveel dozen ze nodig hebben voor een verhuizing. Ga uit van zo’n 10 tot 15 dozen per slaapkamer. Verhuisdozen kun je gewoon online of bij de bouwmarkt kopen en zijn helemaal niet duur.

Labelen

Om jou en je verhuisteam een handje te helpen is het een goed idee om je verhuisdozen te labelen met een sticker of stift. Naar welke ruimte in je nieuwe huis moet deze doos dadelijk gebracht worden? Zet dat op de doos! Dat scheelt in je nieuwe huis een hoop tijd! Vergeet ook niet om dozen met breekbare spullen een extra label te geven, zodat jouw verhuisteam weet dat ze zorgvuldig met deze doos om moeten gaan! Kortom: verhuizen is nooit leuk, maar als jij al bij het inpakken begint met een praktische aanpak, is die hele verhuizing met voldoende hulp waarschijnlijk in een oogwenk weer voorbij. Helemaal geen reden tot paniek dus!