Netherlands Startpage
Image default
Dienstverlening

Heb ik een elektricien nodig?

Wanneer er een klus in huis gedaan moet worden met betrekking tot de elektriciteit, dan is het verstandig om dit door elektricien Haarlem te laten doen. Dit kan van alles zijn. Zo kan het zijn dat ze nog de heel de bedrading in en om je huis moeten installeren, lampen moeten vastmaken, stopcontacten moeten maken of een stoppenkast moet vervangen. Het werk van een elektricien is erg breed maar heeft altijd met elektriciteit te maken. Ze hebben de juiste vooropleiding gedaan en hun diploma behaald. Hierdoor kunnen ze op een veilige manier hun werk doen. Dit geldt zowel voor hun zelf als voor jouw woning. 

Kan ik het zelf doen?

Een lamp vervangen kunnen we allemaal maar een stoppenkast vervangen is natuurlijk een stuk lastiger en gevaarlijker. Voordat je een elektricien inschakelt moet je dus goed nadenken of je dit eventueel zelf kan doen of niet. Bij elektriciteit geldt de regel, dat je het bij twijfel niet moet doen. Wanneer je iets verkeerd doet kan je namelijk onder stroom komen te staan maar ook een brand veroorzaken. 

Daarbij hebben elektriciens de juiste papieren om hun werk uit te voeren. Hierdoor ben je verzekerd als er iets gebeurd met betrekking tot je stroom. Wanneer je het zelf hebt gedaan, hoeft dit namelijk niet zo te zijn. 

Hoe duur is een elektricien?

Vaak proberen mensen hun elektrische klusjes toch nog zelf te doen omdat ze bang zijn dat de elektricien te duur is. Een elektricien is niet goedkoop inderdaad maar dit heeft natuurlijk ook zo hun redenen. Zo hebben ze te maken met elektriciteit, wat gevaarlijk is. Hierdoor zit een uurprijs rond de 45 a 50 euro, maar dit kan ook oplopen naar 75 euro. Wanneer je een prijs lager dan dit ziet, is het altijd belangrijk om te vragen of ze de juiste papieren en certificaten hebben.