Netherlands Startpage
Image default
Zakelijk

De EHIC pas voor flexmigranten

Als u tijdelijk in Nederland verblijft en werkt voor een Nederlandse werkgever tijdens uw verblijf, dan wordt u gezien als buitenlandse arbeidsmigrant, ofwel een flexmigrant. U bent dan verplicht om een zorgverzekering in Nederland af te sluiten, ook wanneer uw zorgverzekering in uw thuisland nog actief is. HollandZorg is een onafhankelijke zorgverzekeraar die zich heeft gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor flexmigranten. Wanneer u hier een zorgverzekering afsluit, dan ontvangt u een zorgpas. Hierop staan al uw zorgverzekeringsgegevens vermeld. Deze zorgpas kunt u gebruiken als uw persoonlijke EHIC pas wanneer u zorg nodig heeft.

De European Health Insurance Card

Een EHIC pas is een European Health Insurance Card, ofwel een Europese Zorgverzekering Pas. Als u in het bezit bent van een zorgpas van HollandZorg, ofwel een EHIC, dan worden van uw noodzakelijke medische zorg de kosten (deels) vergoed. Wanneer u noodzakelijke medische zorg nodig heeft, dan kunt u uw EHIC tonen aan de zorginstelling waar u terecht komt. De EHIC is specifiek voor elk land en dit betekent dat de vergoedingen niet in ieder land gelijk zijn. U kunt de Nederlandse vergoedingen met de EHIC nalezen op de Europese Commissie website. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het kan zijn dat u de zorgkosten wel eerst zelf moet betalen en later terug ontvangt. Dit heeft te maken met het feit dat niet alle zorgverleners bekend zijn met de EHIC.

Ook voor uw gezin

U moet als buitenlander een ziektekostenverzekering in Nederland afsluiten. Dit geldt niet alleen voor uzelf wanneer u woont/werkt in Nederland, maar ook voor de gezinsleden die ook in Nederland verblijven. U kunt voor alle informatie terecht op de website van HollandZorg.

Voor meer info : bezoek website