Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

Houtopslag van losse betondelen maken

Vele huishoudens beschikken over een open haard, een vuurkorf, een vuurschaal of een BBQ. Een goede houtopslag mag daarom eigenlijk niet ontbreken in de tuin. Een houtopslag zorgt ervoor dat hout droog en schoon blijft, wanneer dit buiten bewaard wordt. 

Hout relatief droog bewaren

Hout brandt het beste als het droog is en daarom moet je zorgen, eigenlijk meteen nadat je het hebt gekocht, dat je het netjes opstapelt en beschermt tegen regenbuien. Zeker bij de aanschaf van een hele pallet hout is een goede houtopslag geen overbodige luxe.

Haardhout wat bij de leverancier wordt gekocht is meestal ovengedroogt hout, wat nauwelijks nog vocht absorbeert, het is prima dus wanneer dit hout ‘spatwater’ droog bewaard wordt. 

Houtopslag van beton

U-vormige delen van beton zijn perfecte bouwmaterialen om zeer snel en eenvoudig zelf een houtopslag te creëren. De betondelen zijn vierkant “u” vormig, waardoor deze in iedere gewenste rij te stapelen zijn. Zowel horizontaal of vertikaal; geheel naar eigen wens. Bij een vertikale keuze is het aan te raden om minimaal 2 delen naast elkaar te plaatsen, voor de stabiliteit. 

Beton is een prima combinatie met hout omdat het beide natuurlijke materialen zijn en beton is dan ook uitermate geschikt om een houtopslag van te maken. Je kunt de houtopslag in de betonlook kleur laten of het meer personaliseren door deze bijvoorbeeld te bewerken met betonverf, of door er beplanting tegenaan te laten groeien.

Hout “leeft”

Om ervoor te zorgen dat er genoeg lucht bij het hout komt moet je tussen de houtblokken eventueel ruimtes openlaten zodat het hout kan ademen en later goed zal branden. De houtopslag beton is voordelig in de aanschaf en heeft een extreem lange levensduur wat het een perfecte investering maakt.

 

https://www.u-elementen.nl/