Netherlands Startpage
Image default
Adverteren

Beugels voor volwassenen

Als we denken aan een beugel, zullen de gedachten vlug gaan naar een kind van rond de 12, met een buitenboordbeugel. Veel mensen dragen namelijk hun beugel in de puberteit, wanneer het gebit nog in de groei is, maar wel ontdaan is van alle melktanden. Doordat de orthodontist dit moment kiest, zal de werking optimaal zijn. Met melktanden werken is niet handig, omdat deze nog uitvallen. Dan is het gedane werk dus voor niks. Echter is het wel optimaal dat de patiënt nog jong is, want in de groei zullen de tanden het snelst de gewenste houding aannemen. 

 

Toch zijn er ook mensen die pas op latere leeftijd een beugel nemen. Als kind was dit nooit nodig geweest, maar als ze wat ouder zijn, willen ze toch een beugel. Vaak is dit uit esthetische overwegingen. Want een perfect gebit wordt als zeer belangrijk geacht in de huidige samenleving. Toch twijfelen veel mensen of ze het nou wel moeten doen of niet. Hoe komt dit? 

 

Het antwoord daarop is kort: men vindt een perfect gebit belangrijk. Dat is natuurlijk een argument voor een beugel, maar ook tegen. Want zolang men met een beugel rondloopt, zal het gebit er niet perfect uitzien. En bij volwassenen duurt het nog langer dan bij kinderen voordat de tanden de gewenste houding aannemen, waardoor de beugel nog langer gedragen moet worden. Dit kan jaren duren. Dit feit zorgt voor een lastige overweging voor de volwassene die een beugel volwassene wilt. 

 

Gelukkig kan deze zorg snel weggenomen worden. Het is namelijk zeker niet zo dat een volwassene op zijn werk met een buitenboordbeugel moet rondlopen. Als een zichtbare beugel nodig is, wordt deze alleen voor nachtelijk gebruik voorgeschreven. Vaak kan een probleem in het gebit opgelost worden met een doorzichtige retentiebeugel, die niet zichtbaar is van buiten. In het ergste geval zal je slotjes voorgeschreven krijgen, maar onthoud: het is maar tijdelijk.

 

Voor meer info : bezoek website