Netherlands Startpage
Image default
Winkelen

Live shoppen op Facebook

Het live streamen op Facebook is al een hele tijd mogelijk. Sinds kort wordt dit ook gebruikt om producten te laten zien van bedrijven. Facebook komt binnenkort echter met een nieuwe functie voor tijdens deze livestreams. Deze functie heet Live Shopping. Klanten kunnen hiermee nog sneller producten toevoegen zonder eerst zelf er naar op zoek te gaan. Tijden de live stream kunnen kijkers meteen op het product klikken waarna ze het kunnen aanschaffen. Gaat er een nieuwe trend aan komen genaamd Facebook Shopping? Als Nederlander moet je wel nog een tijde wachten voor dat dit beschikbaar gaat worden in Nederland. Live shoppen zal namelijk eerst getest worden in Amerika.

Shoppen op Facebook

Wat wel al sinds kort mogelijk is op Facebook is Facebook shops. Veel bedrijven vinden het moeilijk om een goedlopende en vooral vindbare website op te zetten. Facebook shops bied hierin een oplossing. Het is namelijk als bedrijf mogelijk om vanaf mei 2020 je producten aan te bieden in een Facebook shop. Het gaat hierin makkelijk, snel en het is gratis. Je kiest als bedrijf welke producten je wilt aanbieden, voegt vervolgens een afbeelding toe en het product kan verkocht worden. Zo kan iedereen snel zijn webshop starten. Dit is niet alleen een voordeel voor bedrijven maar ook voor klanten. Het vinden van producten wordt namelijk een stuk makkelijker om te vinden en af te rekenen.

Klantvriendelijkheid

Als bedrijf is er ook een optie om je klantenservice te kopellen aan je Facebook shop. Het wordt hierdoor makkelijk om als klant in contact te komen met je bedrijf over vragen. Vragen over levertijd, verzendtijd en klachten kunnen ze snel beantwoord worden door het bedrijf. Nadat Facebook shops online is gekomen is sinds kort ook Instagram shop online gegaan. Beide zijn onderdeel van Facebook. Daarom zullen er waarschijnlijk nog meer apps volgen die deze functie zullen gaan doorvoeren.

https://web-wings.nl/facebook-shopping/