Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

Moderne ventilator kopen

De huidige generatie ventilatoren lijkt weinig meer op de traditionele, open ventilator. De ouderwetse variant neemt daarnaast ook teveel ruimte in beslag door de grote, ronde vorm. Moderne ventilators van nu zijn strak vorm gegeven, in langwerpige behuizing (‘torenventilatoren’). Voor in de slaap- of woonkamer zijn plafondventilatoren ideaal. Ook de vloerventilator is echter in opkomst! 

Een ventilator in de slaapkamer vormt ook nog eens een mooi middel om vliegende insecten als muggen te verjagen; zij kunnen niet vliegen tegen de luchtstroom in. 

De ventilator is een mooi alternatief voor de (veel) duurdere airconditioning, hoewel de laatst genoemde uiteraard de lucht daadwerkelijk koelt, zorgt de ventilator voor luchtverplaatsing, wat eveneens een verkoelend effect geeft. 

Geluidsarme ventilators

Een vaker gehoorde klacht is dat mensen wel willen slapen met de ventilator aan, maar dat het geluid van het apparaat hen uit de slaap houdt. De huidige generatie ventilators zijn echter geluidsarm gebouwd. Niet allen overigens, maar diverse fabrikanten trachten ventilators op de markt te brengen die onder de 50 decibel geluidsniveau functioneren. Ideaal dus voor een goede nachtrust, of om geconcentreerd te kunnen werken thuis. 

Vergelijk voordat u koopt

Op de website klimaatbeheersinginhuis.nl leest u alles wat u moet weten over ventilators voordat u tot een aankoop overgaat. Vergelijk verschillende fabrikanten, modellen en prijzen, maar ook ervaringen. 

https://www.klimaatbeheersinginhuis.nl/ventilator-kopen/