Netherlands Startpage
Image default
Woningen

Veilig wonen met de juiste sloten

Veilig wonen kan met sloten op deuren, ramen en kastjes. Veiligheid begint bij je eigen huis. Sloten zijn daarom belangrijk om je huis veiliger te maken voor jezelf én je bezoekers. Je leest hoe we op gaan in wat voor soort slot het beste is volgens welke situatie, maar ook over alarmsystemen die gebruikt worden om aanvallers af te schrikken of erger voorkomen. Veilig wonen begint bij goede slotenvaring! Sloten laat je plaatsen door een slotenmaker. Slotenmaker in Delft kan je hierbij helpen.

Welke sloten zijn er nodig voor een veilige woning?

Er zijn verschillende soorten sloten die je kunt gebruiken om je woning veiliger te maken. Welke het beste bij jou past, is afhankelijk van de situatie. Je hebt onder andere de volgende mogelijkheden:

Deuren: – Veiligheidssloten. Deze zijn er in verschillende soorten en kwaliteiten. Welke het beste bij jou past, hangt af van de sterkte die je nodig denkt te hebben voor elk raam of deur. Veiligheidssloten zijn er in verschillende prijsklassen, waardoor je altijd een slot kunt vinden dat binnen je budget valt.

– Slot met meerpuntsluiting. Dit is een slot dat niet zo makkelijk open te krijgen is, omdat er meerdere sloten zitten. Veiligheidssloten met een dubbele of driedubbele sluiting wordt vaak gebruikt voor deuren in het souterrain en bij afzonderlijk gelegen woningen.

– Veiligheidssloten met kerntrekbeveiliging. Deze sloten zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat kwaadwillenden de sleutel uit het slot trekken en zo binnenkomen.

Ramen: – Veiligheidssloten. Veiligheidssloten voor ramen zijn er in verschillende kwaliteiten en prijsklassen, dus uiteraard hebben deze ook weer eigen functies.

– Slot dat niet open te draaien is. Deze sloten zijn sterk doordat de cilinderslotjes niet makkelijk open te draaien zijn. Veiligheidssloten met sleuven waar eerst gekeerd moet worden, voorkomen dat het slot per ongeluk gedraaid kan worden.

– Slot dat niet open te krijgen is. Veiligheidssloten die niet open te krijgen zijn, voorkomen dat onbevoegden het raam openkrijgen. Deze sloten bestaan vaak uit twee delen.