Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

Veiligheidscilinders met bestaande sleutelcode

Veiligheidscilinders zoals de Litto MP75 of MP83 bieden een extra bescherming omdat deze enkel worden afgegeven en geïnstalleerd met een eigendomscertificaat. Enkel bij het tonen van dit certificaat kun je duplicaat sleutels aanvragen, bij een sleutelmaker.

Geen enkele slotenmaker zal een kopie of reservesleutel aanmaken, als je niet dit certificaat overhandigt. Enkel de eigenaar van de sloten kunnen sleutels laten aanmaken, want hier is een speciale sleutelcode voor.

Het is daarentegen wel mogelijk om nieuwe sloten aan te vragen met eenzelfde sleutelcode.

Sleutelcode inzetten

Door aan te geven wat de sleutelcode is van de bestaande veiligheidscilindersloten die je reeds in je woning in gebruik hebt, kun je nieuwe sloten aanvragen die eenzelfde sleutelcode hebben. Je zult deze sloten dan eveneens met dezelfde sleutel kunnen openen.

Dit kan in de praktijk veel voordelen hebben, aangezien je minder sleutels nodig hebt voor verschillende deuren en je niet telkens hoeft na te denken over welke sleutel bij welke deur past. Je zult sneller je woning in en uit kunnen, als je voor de verschillende toegangsdeuren over eenzelfde sleutel beschikt.

Certificaat verloren

Wanneer je het eigendomscertificaat kwijt bent geraakt, zal dit problemen kunnen opleveren bij het bestellen van nieuwe sleutels, maar ook bij het aanschaffen van nieuwe sloten met eenzelfde sleutelcode.

Het certificaat is immers nodig om jou als eigenaar te identificeren. Je kunt contact opnemen met de leverancier van het certificaat en sloten om te bekijken of hier vervanging voor kan komen.

Met de juiste identificatie en bewijs van aankoop is dit snel te regelen en kun je opnieuw verzekerd zijn van goede beveiliging.

Voor meer info : bezoek website