Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

Hoe voorkom je waterschade aan laminaat?

Daar waar laminaat ligt, wordt geleefd. Het komt dan ook op dagelijkse basis voor dat mensen waterschade aan hun laminaatvloer ondervinden.

Ruime hoeveelheden water brengen permanente schade toe aan het laminaat, of dit nu een goedkoop laminaat of duurder laminaat is maakt geen verschil. Het is daarom van belang om water altijd zo snel mogelijk weg te nemen.

Voorkom lelijke plekken en andere waterschade met deze tips.

Oorzaak achterhalen

Als bij een kleine hoeveelheid water kunnen er lelijke plekken achterblijven, hoewel het in de meeste gevallen geen permanente schade oplevert. Wanneer er sprake is van onherstelbare schade zoek dan naar de oorzaak om een herhaling van het probleem te voorkomen.

Hoe voorkom je waterschade?

Ter voorkoming van definitieve schade kan je een aantal pijlers aanhouden. Zo is een gericht gekozen ondervloer van belang. Een ondervloer kan namelijk opkruipend vocht en waterschade weerstand bieden. Ook is het verstandig als je probeert lekkend water bij planten in huis te voorkomen.

Plaats dus een schaaltje onder de potten tegen direct lekken op de vloer. Bovendien kan je water onder een pot niet zien. Dat zorgt gegarandeerd kringen op de vloer. Voorkom ook kringen op de vloer door water bij drinkbakken van huisdieren en bij wasbakken.

Leg bijvoorbeeld een matje onder een was- of drinkbak met het oog op waterspetters. Bij het leggen van laminaat is het verstandig om te zorgen voor de waterbestendige variant.

Heb je die niet, dan is het zaak actief op te letter in en rondom de gootsteen, zodat water geen kans krijgt om in het laminaat te kruipen en schade te berokkenen.

Voor meer info : bezoek website