Voors en tegens van chiptuning

Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare niet-sequentiële lees-geheugenchip aan de voorkant van een uitwisbare programmeerbare microprocessor in een voertuig of een ander auto’s computercontrolesysteem om betere prestaties te krijgen, of het nu verhoogde stroomvoorziening is, of verbeterde brandstofverbruik Het proces is niet helemaal nieuw, maar de komst van computers en hun besturingssoftware maakte het proces gemakkelijker en goedkoper dan ooit tevoren. Tegenwoordig zijn echter de kosten en precisie van vele moderne halfgeleiderfabricageprocessen zo goed dat zelfs een zeer ervaren tuner gemakkelijk miljoenen dollars kan kosten. Dus, is chip tuning slecht voor je auto?

  

Er zijn twee kanten aan het argument als het gaat om de vraag of chip-tuning goed of slecht is voor je auto. Aan de ene kant zijn er enthousiastelingen die absoluut zweren bij de praktijk en zeggen dat het merkbare toename van snelheid en koppel produceert.

Helaas toegeeft dezelfde enthousiastelingen ook dat er momenten zijn dat chip-afstemming daadwerkelijk meer schade kan verdragen dan goed voor een voertuig, waardoor het doel is.

 

Het eerste argument voor chip-afstemming is dat zodra een tuner een microprocessor-chip gebruikt of aanwijst met behulp van ultrasone trillingen of diodes, de stroom door het blok van elektronica dat de resultaten wordt gewijzigd met ongeveer 150 nanoseconden per seconde. Dit betekent dat in de loop van het deuntje, aangezien de gemodificeerde hardware-onderdelen door de motor circuleren, er een behoorlijk geluid kan zijn, gegenereerd als de nieuwe delen worden verwarmd en gemengd met de lucht. Omdat dit op zo’n snelle snelheid gebeurt, zeggen sommigen dat de geluiden niet-detecteerbaar zijn totdat het te laat is om er iets aan te doen. Daartoe hebben sommige voertuigbezitters geluidsvochtigers geïnstalleerd en hebben zelfs een hoog-fidelity-stereosysteem geïnstalleerd om het effect van het overtollige ruis gegenereerd door de tuner te verminderen.

 

Het tweede argument voor chip-afstemming is dat het je in staat zal stellen om een betere brandstofefficiëntie van je auto te krijgen. Sommige enthousiastelingen zeggen dat als u de chip installeert op een auto die al vijf jaar zonder een tune is uitgevoerd, dan krijg je een verbetering van de brandstofverbruik van acht percentage. Natuurlijk zal deze verbetering variëren afhankelijk van de motoromstandigheden en het merk en het model van de auto, maar het is een mogelijkheid.

En onthoud dat hoe dichter de motor is tot de optimale bedrijfstemperatuur, hoe groter het brandstofverbruik.

 

Een andere PRO is dat sommige autofabrikanten chip-tuning-opties op hun aftermarket-motoren beginnen te bieden. Een populaire keuze zijn die gemaakt door Acura. Acura is de moeder van vele hoge prestaties en populaire sportwagens en hun afstemmingsafdelingen zijn enkele van de meest geavanceerde in de industrie. Met deze optie kunt u alle elektronische bedieningselementen op uw auto upgraden, waarmee u alle elektronische bedieningselementen van het comfort van uw huis kunt afstemmen. U kunt de gashendel aanpassen, druk drukken en andere parameters in de mate dat ze zullen reageren op uw rijstijl. Er zijn zelfs enkele Acura-tuners die de tune voor u zullen doen!

 

Eén con van chip-afstemming is dat het meer onderhoud en monitoring vereist dan gewone motorbesturingseenheden. Dit komt omdat eventuele wijzigingen in de gemaakte motor vereist dat u regelmatig het brandstofsysteem, olie, luchtfilters en andere componenten opnieuw controleert. Dit is vooral waar als u zuurstofsensorchips op hoogwaardige voertuigen gebruikt. Er zijn ook delen zoals het timing-systeem, uitlaatsysteem en andere componenten die op regelmatige basis moeten worden gehandhaafd. Deze onderdelen omvatten alles van oliefilters op timingriemen tot katalysators.

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance