Netherlands Startpage
Image default
Woning en Tuin

Wanneer kun je het beste de coniferen snoeien?

Door het hele jaar heen zijn er mensen die hun coniferen willen snoeien. Veel mensen zitten dan ook met de vraag wanneer de coniferen snoeien. Over het snoeien van coniferen bestaan verschillende theorieën. Zo zegt de ene specialist dat je coniferen slechts één keer per jaar moet snoeien en het liefst alleen in april, de andere specialist geeft aan dat het het beste is om de coniferen twee keer per jaar moet snoeien (één keer in het voorjaar en één keer in het najaar) en tot slot zijn er specialisten die zeggen dat je coniferen altijd kunt snoeien zolang het buiten maar niet vriest en zolang de zon niet te vel schijnt. Kortom, voor het snoeien van coniferen lijkt er geen eenduidig antwoord te zijn en kan de vraag “coniferen snoeien wanneer” een discussie doen oplaaien. Misschien is het dan ook beter dat u voor u zelf bepaalt wanneer u uw coniferen gaat snoeien. Dat kunt u doen aan de hand van de informatie die wij u hieronder geven.

Gesnoeide coniferen kunnen niet tegen vorst en kunnen niet tegen vel zonlicht

Er zijn twee factoren waar gesnoeide coniferen niet tegen kunnen. Dat zijn vorst en vel zonlicht. Het is dan ook niet aan te raden om uw coniferen te snoeien wanneer het buiten vriest of wanneer er kans op ochtendvorst is. Het is ook niet aan te raden om uw coniferen te snoeien wanneer buiten de mussen van het dak vallen. Wanneer u uw coniferen toch gaat snoeien op een dag waarbij het buiten snikheet is of op een dag waarop het vriest dan kunt u in de toekomst met problemen geconfronteerd worden. Deze problemen zijn niet direct zichtbaar maar zullen na verloop van tijd zeker zichtbaar worden. Zo is de kans zeer groot dat de coniferen bruine plekken gaan vertonen. Het is zelfs mogelijk dat de coniferen in zijn geheel dood gaan.

Wanneer wel uw coniferen snoeien

Naar ons idee zijn er een paar maanden in het jaar waarin u prima uw coniferen kunt snoeien. Zo zijn naar ons idee de maanden maart, april en mei geschikt om uw coniferen te snoeien. U kunt er naar ons idee ook voor kiezen om uw coniferen na de zomer te snoeien. Denk aan de maand september of oktober. Ook kunnen wij het aanraden om uw coniferen twee keer per jaar te snoeien. Op die manier krijgen de jonge scheuten de kans om zich te ontwikkelen en kunt u altijd genieten van een mooie groene coniferenhaag.

Wilt u zelf uw coniferen snoeien of wilt u de klus uitbesteden aan een tuinman, boomverzorger of hovenier?

Veel mensen in Nederland snoeien zelf hun coniferen. Het is immers best een leuke klus om uit te voeren en in de meeste gevallen is het inclusief het opruimen van de takken vaak maar een paar uurtjes werk. Ook zijn er veel mensen die hun coniferenhaag door een tuinman, boomverzorger of een hovenier laten snoeien. Of u zelf uw coniferen gaat snoeien of dat u deze klus wilt uitbesteden blijft altijd een overweging van uzelf. Bepaal voor uzelf of u de tijd en de kennis heeft om de coniferen te snoeien. Indien dat niet het geval is dan kunt u er altijd nog voor kiezen om de klus uit te besteden.

Voor meer info : bezoek website