Netherlands Startpage
Image default
Dienstverlening

De kosten voor een boekhouder

De kosten voor een boekhouder
Iedere ondernemer heeft een goede boekhouder nodig. Tegenwoordig is er zoveel keuze voor een boekhouder dat je niet meer weet welke boekhouder je moet kiezen. Een boekhouder uit groot kantoor is een mogelijkheid maar misschien kost dat redelijk veel. Een andere mogelijkheid is een klein administratiekantoor zoeken in de buurt of misschien wel een zelfstandige boekhouder. Het voordeel van deze twee mogelijkheden is dat de kosten voor een boekhouder wat goedkoper zullen zijn. Bij de zoektocht naar een goede boekhouder zullen de verwachte kosten een grote rol spelen maar natuurlijk moet je vooral een boekhouder hebben die bij je past.
 
Wat kost een boekhouder?
Wat een boekhouder kost is volledig afhankelijk van wat jouw wensen aan een boekhouder zijn. En welke werkzaamheden de boekhouder precies voor jou verricht. Het antwoord op de vraag “wat kost een boekhouder?” is dan ook niet heel makkelijk te geven. Dit is voor iedereen verschillend. Een andere reden waarom de kosten van een boekhouder zo verschillend zijn is dat er geen adviesprijs is voor een uurtarief boekhouder. Hierdoor mag elke boekhouder of elk boekhoudkantoor zijn eigen uurtarief bepalen of zijn eigen vaste tarief bepalen voor de werkzaamheden die de boekhouder voor een ondernemer doet. De meeste boekhouders nemen de werkzaamheden per uur aan en zullen je dus hun uurtarief boekhouder factureren. Dit is vaak voordeliger dan een vaste afgesproken maandtarief. Bij een vast maandtarief wordt er door de boekhouder ruim gerekend om er zo zeker van te zijn dat ze niet lager uitkomen dan het uurtarief die ze normaal rekenen.
 
Wat kan jezelf doen?
Met een boekhouder kan je altijd overleggen welke werkzaamheden jij wilt dat de boekhouder voor jou doet en welke werkzaamheden jij zelf kan doen. Hoe meer jij zelf kan en wilt doen hoe lager natuurlijk de kosten voor een boekhouder zullen zijn. Ga daarom ook vooraf in gesprek met een boekhouder als je een schatting wilt weten van de boekhouders kosten die je per jaar kwijt zult zijn. Je kan hierbij duidelijk afspreken wie wat doet en de boekhouder kan een gerichte schatting maken van het aantal uur en hoeveel het ongeveer zal gaan kosten. Op basis van ervaring kan een boekhouder dit schatten. Het blijft een schatting en kan daarom ook afwijken als het toch veel meer werk is dan vooraf is voorgespiegeld. Het is daarom ook geen antwoord op de vraag “wat kost een boekhouder?”.

De kosten van een boekhouder zijn ook locatie afhankelijk. Een boekhouder in Utrecht zal een ander uurtarief vragen dan een boekhouder in Hoogeveen

Voor meer info : bezoek website