Netherlands Startpage
Image default
Auto’s en Motoren

De voor- en nadelen van een leaseauto

Voor veel mensen kan het een lastige afweging zijn of ze nu wel of niet een leaseauto moeten nemen. Naast het puur financiële plaatje kan er namelijk nog een belangrijke andere factor zijn die meespeelt. Namelijk de behoefte om zorgeloos te kunnen rijden. Maar is dat ook altijd het geval met een leaseauto?

Voordelen leaseauto

Zo op het eerste gezicht biedt een leaseauto veel voordelen en slechts één nadeel. Zo is leasen ideaal voor wie graag rijdt in nieuwe auto’s en deze met veel liefde iedere paar jaar inruilt. Zo kun je de ene keer een Citroen Berlingo leasen, terwijl je een paar jaar later voor een Audi A6 gaat. Verder kun je een contract nemen waarin je onbeperkt benzine kunt tanken, zijn de onderhoudskosten altijd voor de eigenaar en ben je automatisch verzekert. Het nadeel: dat zie je natuurlijk wel terug in het prijskaartje.

Een onverwacht nadeel

Daarnaast is er nog een groot nadeel van het rijden in een leaseauto ten opzichte van een eigen auto. Een leasecontract is ook echt een contract waarin je net als met je mobiele telefoon iedere maand een bedrag moet betalen. Nu is dat bedrag voor je telefoon waarschijnlijk nog wel te overzien, maar voor een leaseauto kan die aardig oplopen. Zo kun je een vrij goedkope Citroen Berlingo leasen vanaf ongeveer vierhonderd euro per maand, met een contract voor 60 maanden. Dat is vijf jaar. Dat is natuurlijk prima zolang je ook een goed inkomen hebt, maar stel dat je ergens in die vijf jaar je baan kwijt raakt, dan kan het uitzitten van je leasecontract een financiële wurgslang worden. 

Dit is natuurlijk anders als je een auto least via de zaak. Want als je daar wordt ontslagen, dan mag je automatisch ook je leaseauto inleveren. Lease je privé dan is het zeker belangrijk om te kijken naar je financiële zekerheid bij het afsluiten van een leasecontract.

Voor meer info : bezoek website