Netherlands Startpage
Image default
Auto’s en Motoren

Zakelijk, private of shortlease

Wanneer je een auto wil leasen, is het van belang om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden. Gaat het om een zakelijke lease auto of om private lease? En moet de auto voor langere tijd geleaset worden, of is het maar voor een korte periode nodig en kun je volstaan met shortlease? Dan is er nog de keus van de auto zelf, die aan de door jouw gestelde wensen en voorkeuren moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld een bedrijfsauto met een extra lange laadruimte waarin je zonder problemen lange spullen kunt vervoeren, dan kun je een Renault Trafic leasen.

Een scala aan mogelijkheden

Zowel voor zakelijke als voor private lease geldt dat er een groot scala aan keuzemogelijkheden is. Uiteraard hangt één en ander wel af van het budget dat je maandelijks te besteden hebt aan de auto. Je betaalt immers iedere maand een vast tarief aan de leasemaatschappij voor het gebruik van de lease auto. Hoe hoger het bedrag dat je kunt of wil besteden, hoe meer keuze je hebt. Voor ondernemers kan het bijvoorbeeld handig zijn om een wagen te kiezen waarbij veel mogelijkheden zijn om de uitvoering zo aan te passen dat hij het beste bij jouw onderneming past.

Leasemaatschappijen verschillen onderling

Als je een auto gaat leasen, dan moet je ook kiezen bij welke leasemaatschappij je dit wil doen. Er zijn diverse leasemaatschappijen in het land en die hebben elk hun eigen regels. De één vergoedt bijvoorbeeld alle brandstofkosten terwijl de ander dat tot een bepaalde grens doet, en bij sommige leasemaatschappijen betaal je een eigen risico bij reparaties die het gevolg zijn van een eigen fout. Het is daarom slim om je vooraf te verdiepen in de voorwaarden die de verschillende maatschappijen stellen, zodat je kunt vergelijken en de beste keuze kunt maken.

Voor meer info : bezoek website