Netherlands Startpage
Image default
Bedrijven

Geef je koe een naam

Koeien produceren meer melk wanneer zij een naam hebben, blijkt uit onderzoek. Wanneer de koeien geen naam hebben, zullen ze dan ook minder melk produceren. De gedachte hierachter is namelijk dat een koe met een naam wordt behandeld als een individu. Wanneer een koe als een individu wordt behandeld, dan stijgt de melkproductie van de koe met 3,5 procent. De koeien voelen zich namelijk blijer en lekkerder in hun vel wanneer ze als individu behandeld worden. Het is dus erg belangrijk om je koeien goed te behandelen omdat dit de melkproductie bevorderd. Er zal hier dus genoeg aandacht aan moeten worden besteed om dit voor elkaar te krijgen.

De stalinrichting is bijvoorbeeld van invloed op de stemming van de koe. Wanneer er een goede en fijne stalinrichting is voor de koe, zal deze zich ook fijner voelen en daarmee meer melk produceren. Er zijn verschillende manieren waarmee je het een koe naar haar zin kan maken. Hier zijn ook verschillende technieken voor. Je kan bijvoorbeeld een koeborstel aanschaffen voor de koeien. De koeborstel is een automatisch borstelapparataat waar de koeien tegen aan kunnen gaan staan. Naast dat de koeien op deze manier goed gereinigd worden, voelt het voor de koe als een soort massage, waardoor zij zich meer gaan ontspannen omdat het erg fijn voelt voor de koe. Bovendien krijgen de koeien er een betere doorbloeding door en ook een actievere stofwisseling. Hiermee wordt de kans op huiduitslag, jeuk en parasieten verminderd. Een koeborstel is dus een goede stap om te zorgen dat de koeien zich fijn voelen en meer melk zullen produceren.

Al jarenlang is de Europese Unie hard bezig met regels om het welzijn van de koeien en hun stallen te verbeteren. De boeren zijn verlicht om hun uitstoot te verminderen en daarnaast zijn er nog andere wetten en regels opgesteld waaraan waar de boeren in 2020 aan voldaan moeten hebben. Handel en adviesbureau Wijsman kan helpen met het verminderen van uitstoot en de welzijn van de dieren door agrarisch advies en advies over de stalinrichting.

Voor meer info : bezoek website