Netherlands Startpage
Image default
Bedrijven

Vier tips om een goed linkbuilding bureau te kiezen

Je website komt niet hoog genoeg in de zoekresultaten van Google en je besluit een linkbuilding bureau in te gaan schakelen. Deze bureau kunnen door middel van zoekwoorden en hyperlinks in teksten, ervoor zorgen dat je hoger komt te staan in de zoekresultaten van Google. Deze taak kost veel tijd en het is daardoor niet raar dat linkbuilding uitbesteden door veel bedrijven gedaan wordt. Er zijn veel bedrijven waarbij je terecht kan, maar waar moet je nu precies op letten als je een linkbuilding bureau gaat uitkiezen? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Verdiep je zelf in de SEO wereld

Als je een linkbuilding bureau gaat uitkiezen, is het erg belangrijk dat je weet waar je over praat. Als je een gesprek aangaat met een linkbuilding bureau en jouw tegenhanger allemaal termen gebruikt die voor jou onbekend zijn, kan je niet goed beoordelen of het linkbuilding bureau goed bij jou en je bedrijf past. Je gaat samen met je tegenhanger een plan van aanpak bespreken om jouw zoekresultaten in de zoekmachine van Google te verbeteren en daarom kan je niet zomaar uitgaan van de beloofde resultaten. Verdiep jezelf eerst goed in de SEO wereld om goed voorbereid een gesprek aan te gaan met een linkbuilding bureau.

Ga op je gevoel af

Je bent ondertussen op een paar afspraken geweest met verschillende linkbuilding bureaus. Ze beloven je allemaal verschillende dingen voor verschillende bedragen en je weet eigenlijk niet welk bureau je moet kiezen. Doordat het aanbod erg groot is, kunnen we best begrijpen dat de keuze van een linkbuilding bureau erg moeilijk kan zijn. Ga bij je keuze vooral uit van je gevoel. Je wilt graag een aardig tijdje met dit bureau aan de slag, dus is het wel belangrijk dat je vertrouwen in het bureau hebt.

Herken een specialist

Door je van te voren goed te verdiepen in de wereld van de SEO, kan je tijdens de meeste gesprekken met linkbuilding bureaus er goed uithalen of je een specialist of een verkoper bent. Het is belangrijk dat je kritische vragen gaat stellen tijdens de gesprekken om er achter te komen of het bureau wel goed bij jou past. Als je dit niet doet, kunnen de praatjes van de verkoper je toch overtuigen om jouw werk naar hun te brengen, terwijl je toch liever een echte specialist hebt die voor jou gaat werken.

Valse beloftes voorkomen

Sommige linkbuilding bureaus kunnen je de wereld beloven. Je komt bij ze om een linkbuilding internationaal campagne op te zetten voor je bedrijf en ze beloven jou dat je plots bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en het vervelende is dat het vaak ook valse beloftes zijn. Dit is ook weer een reden waarom je je van te voeren goed moet verdiepen in de SEO wereld en je goed op je gevoel af moet gaan. Je kan ten slotte het beste met een specialist aan de gang gaan die weet wat hij of zij doet, dan met een verkoper met mooie praatjes.

 

 

Lees meer: Wat kost linkbuilding?