Netherlands Startpage
Image default
Gezondheid

Huidprobleem: Bruine vlekken voorhoofd

Een verschijnsel wat je steeds meer ziet naarmate je ouder wordt is het ontstaan van pigmentvlekken. Deze pigmentvlekken zie je vaak terug in de vorm van bruine vlekken op het voorhoofd. Gelukkig is het niet zo dat je hier niets aan kunt doen. Maar voordat je er iets aan kunt doen moet je wel begrijpen waar deze vlekken door ontstaan. Dus wij gaan beginnen met uitzoeken wat pigmentvlekken nu zijn en daarna gaan wij uitpluizen hoe je die bruine vlekjes in gezicht kunt verwijderen.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn bruine vlekjes die je naarmate je ouder wordt vaak op het gezicht maar ook op de rug en handen ziet verschijnen. De grootste oorzaak van deze vlekken is het zonlicht en de uv-straling in het bijzonder. Een lange blootstelling, die je door de jaren geen opbouwt, aan uv-straling zorgt ervoor dat jouw huidcellen een overreactie krijgen en ongeremd pigmentcellen gaan vormen. Deze pigmentcellen zullen zich vervolgens ophopen en de pigmentvlekken vormen. Maar deze vorming van pigmentcellen kan het resultaat zijn van hormonen, of het kan erfelijk zijn. Wat we zeker weten is dat het heel vervelend kan zijn om pigmentvlekken te hebben, en hierom hebben wij enkele tips verzameld die kunnen helpen.

Bescherm je huid

Het beste is natuurlijk om pigmentvlekken te voorkomen in plaats van bruine vlekjes in gezicht te moeten verwijderen. Dit kan je doen door je huid tegen uv-straling te beschermen. Hiervoor moet je iedere dag zonnebrand op smeren en verder je huid beschermen door bijvoorbeeld een hoed te dragen wanneer de zon schijnt en de zonnebank te vermijden. En met het iedere dag opsmeren van zonnebrand bedoelen we ook iedere dag, dus niet alleen wanneer de zon schijnt.

Het gebruiken van crème tegen pigmentvlekken

Er zijn genoeg effectieve cremes tegen pigmentvlekken verkrijgbaar, je moet alleen de juiste voor jouw huid weten te vinden. Over het algemeen lichten deze cremes de huid op en voorkomen ze dat er nieuw pigment wordt aangemaakt, maar elke creme werkt net iets anders. Een goede crème die je meteen zonder recept kunt halen via Bol.com of bij de meeste schoonheidssalons is Skinlight. Deze crème werkt gericht op de pigmentvlekken en licht de huid duidelijk op.

Het gebruiken van citroensap

Citroensap werkt als een natuurlijke bleker en zal je huid dus oplichten. Bovendien werkt het antibacterieel en verfrist het de huid. Het elke dag opsmeren van wat citroensap en dit laten inwerken waarna je het eraf spoelt kan je pigmentvlekken aanzienlijk verminderen. Je moet hiermee wel opletten, aangezien citroensap je huid extra gevoelig maakt voor uv-straling, hierbij is het gebruiken van zonnebrand dus extra belangrijk.

Met deze tips kun je al een heel eind komen in het verminderen en verwijderen van de bruine vlekken op het voorhoofd. Je kunt vandaag nog beginnen met het doen van onderzoek naar één van deze tips. Of je kunt verder zoeken naar andere mogelijkheden, want die zijn er nog veel meer. Voor iedereen is er een manier die je helpt om van jouw pigmentvlekken af te komen. Voor het beste advies kun je met een huidarts of huidspecialiste gaan praten, die kunnen je persoonlijk advies geven.

Voor meer info : bezoek website