Netherlands Startpage
Image default
Banen en opleidingen

Outplacement: 5 grootste voordelen

Outplacementdiensten worden steeds populairder voor bedrijven om te gebruiken met het gemak van hulp die ze bieden aan ontslagen werknemers. Het is altijd jammer als werknemers worden ontslagen bij een bedrijf, daarom bieden steeds meer bedrijven Outplacementdiensten aan als een pakket dat hen helpt om snel nieuwe banen te vinden.

Aangezien niet alle bedrijven deze service aanbieden tijdens ontslagen, zijn ze ook beschikbaar als een individu om te gebruiken, maar kunnen ze erg duur zijn. Snel een nieuwe baan vinden kan een hele klus zijn en het gebruik van een dienst als Outplacement kan het veel gemakkelijker maken en geeft u het vertrouwen dat uw werknemers een andere baan zullen vinden. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een outplacementdienst.

 

1) Ontslagen werknemers vinden sneller werk

Tijdens werkloosheid kunnen ontslagen werknemers een uitkering ontvangen, inclusief loonstrookjes en andere voordelen die zijn vastgelegd in een ontslagvergoeding. Bij het vinden en starten van een nieuwe functie is het ontslagpakket niet meer nodig en dalen de kosten. Deze kosten kunnen zelfs medische dekking blijven omvatten, dus hoe sneller een ontslagen werknemer werk vindt, hoe meer geld het bedrijf bespaart op kosten.

 

2) Onmisbare counseling

Ontslagen worden van het werk veroorzaakt een enorme hoeveelheid stress en angst over het betalen van rekeningen en het vinden van een nieuwe baan. Deze stress kan iedereen anders beïnvloeden en kan ernstige problemen veroorzaken. Outplacementdiensten zijn direct beschikbaar om onschatbare counseling te bieden die stress helpt verlichten en een positieve draai geeft aan nieuwe arbeidsbemiddeling. Dit wordt een positieve kijk op het bedrijf en hoe het met elke werknemer omgaat, zelfs als ze niet langer bij het bedrijf zijn.

 

3) Verhoogt loyaliteit en tevredenheid met huidige werknemers

Ontslagen zijn eng om te zien als werknemer die nog steeds bij het bedrijf werkt. Ze zullen bang zijn om op elk moment losgelaten te worden zonder spijt van de toekomst van de werknemer. Het gebruik van een outplacementdienst is een kussen voor de zwaar getroffen mensen en de resterende werknemers zullen ervoor zorgen dat u voor elk individu zorgt en niet wilt dat ze werkloos zijn. Werken voor een bedrijf dat echt om hun werknemers geeft, zorgt voor hardwerkende werknemers en loyaliteit aan het bedrijf.

 

4) Behoudt het imago van het bedrijf

Sociale media, televisie en livestreaming hebben het bewustzijn van de consument vergroot, boven wat iemand dacht. Alles wat een bedrijf doet, wordt onmiddellijk en meestal in een slecht daglicht gesteld. Wanneer een bedrijf een outplacementdienst gebruikt, lijkt het zien van grote ontslagen niet zo moeilijk te slikken als het bedrijf ervoor zorgt dat elke ontslagen werknemer zo snel mogelijk een nieuwe baan vindt. Het laat zien dat de ontslagen niet opzettelijk waren, maar een ongelukkige realiteit voor de groei van het bedrijf en elke medewerker die werd ontslagen, werd gewaardeerd.

 

5) Vermindert claims over rechtszaken

Sommige ontevreden werknemers vinden redenen om een ​​rechtszaak aan te spannen wegens onrechtmatige beëindiging, maar met een Outplacementdienst neemt het risico sterk af. Dit komt omdat u op uw kosten een dienst aanbiedt om de werknemer te helpen bij het vinden van een nieuwe baan, wat betekent dat u erom geeft dat hij of zij uw bedrijf verlaat. Dit wordt als gunstig ervaren voor de werknemer. Hoe meer u voor hen zorgt en uw sympathie opneemt, hoe meer zij begrijpen dat de ontslag zakelijk is en geen persoonlijke aanval.