Netherlands Startpage
Image default
Huishoudelijk

Speciale raamfolie voor zakelijk of particulier gebruik

Raamfolie heeft de afgelopen jaren flinke ontwikkelingen doorgemaakt. Vroeger was een raamfolie niet meer dan een tijdelijke raambedekking. Handig voor tijdens de verbouwing, totdat de permanente raambedekking opgehangen werd. Dat is tegenwoordig wel anders! Er zijn veel verschillende varianten op de markt met hun eigen unieke eigenschappen. En er zijn andere soorten raamfolie beschikbaar voor thuis en voor gebruik in kantoorpanden. Wat zijn de verschillen? Je leest het hier.

Verschil tussen raamfolie voor op kantoor en thuis

Raamfolie thuis is vaak een praktische privacy folie die in combinatie met gordijnen of jaloezieën wordt gebruikt. Zo kun je overdag de gordijnen open schuiven en toch de inkijk in je woning beperken. Maar wat nu als je maar één soort raambedekking wilt? Dan moet deze wel netjes zijn en goed bij de rest van je interieur passen. Met dat doel is Squid raamfolie ontwikkeld. Deze raamfolie is gemaakt van textiel en ziet er daarom een stuk luxer uit.

In kantoren wordt vaak gekozen voor een zakelijke uitstraling. Wat je hier veel terugziet is one way vision folie. Deze folie is slechts langs één zijde doorzichtig. Dat is handig bij kantoorpanden met grote ramen. Zo laten ze wel veel daglicht binnen maar bieden ze werknemers toch alle privacy. Een variant hierop is spiegelfolie. Deze folie heeft dezelfde eigenschappen als one way vision folie maar blokkeert ook nog eens het meeste zonlicht waardoor het binnen niet te warm wordt.

Raamfolie versus andere raambedekking

De enorme variatie van raamfolie is een duidelijk voordeel ten opzicht van andere soorten raambedekking. Er is zelfs verduisteringsfolie beschikbaar die je kunt gebruiken voor opslagruimtes. Spullen die zijn opgeslagen worden op deze manier beschermt tegen uv-straling waardoor ze kunnen verkleuren.

Ook heeft raamfolie geen aanvullende bevestigingsmaterialen nodig en je houdt je vensterbank vrij waardoor je er leuke spulletjes of planten neer kunt zetten.