Netherlands Startpage
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is de auto-chip-tuning-industrie?

Auto-chiptuning is een veld van automotive engineering en wetenschap die door de jaren heen is geëvolueerd. Het gaat om het wijzigen van een elektronische systemen van een voertuigen om de prestaties te verbeteren, maar niet alle auto’s hebben het nodig. Er zijn bepaalde auto’s die zijn gemaakt door autobedrijven die hun eigen mechanica hebben en dus vrijgesteld zijn van het installeren van de fiches. Dit artikel zal uitleggen wat dit allemaal met zich meebrengt en waarom het nog steeds belangrijk is, zelfs voor sommige high-end voertuigen.

 

Welke auto-chip denkt u in uw auto? De buitenkant van de auto is slechts een deel van het hele auto-chipsysteem. Het hele ding begint met de motor en gaat verder tot de dynamo, batterij en vervolgens naar de aandrijflijn en uiteindelijk naar de remmen. Elk stuk wordt beïnvloed door auto-chip-wijzigingen.

Er zijn enkele auto’s die kunnen gaan voor zover het wordt gefixeerd met eenvoudige bedrading, maar er zijn ook die nodig hebben die de technicus nodig hebben om alles te maken.

 

Het basisprincipe van auto tuning is gewoon meer vermogen aan een auto dan het al heeft. De gebruikte methode wordt vaak wel lineaire inductie genoemd. Met moderne technologie zijn er veel verschillende methoden die worden gebruikt, maar het meest effectieve is door gebruik te maken van siliconen. Deze stof wordt veel gebruikt in allerlei soorten industrieën, omdat het gemakkelijk is om, relatief goedkoop te manipuleren, en is duurzaam genoeg om op elk gewenst moment te werken.

 

Het proces van het toevoegen van de siliconen is vrij eenvoudig. Alle autotuners hebben een paar delen van binnenin de auto en wat extra tijd om aan het werk te gaan. Immers, als ze niet alles goed krijgen, zullen er helemaal geen voordelen zijn. Nadat alles wordt samengesteld, is het slechts een kwestie van het installeren van de chip.

Daarna kan de auto pk kogen die dicht bij of nog beter is dan die van de fabriekspecificatie.

 

Het goede nieuws voor de liefhebbers is dat er veel manieren zijn om tegenwoordig een auto af te stemmen. U kunt bijvoorbeeld een auto afstemmen door zijn ophanging te tunen. Auto’s met hoge niveaus van instabiliteit zullen onder dit soort probleem hebben en de suspensie zal dienovereenkomstig moeten worden aangepast. Natuurlijk zullen de aanpassingen een beetje moeite hebben en daarom willen autoliefhebbers niet handmatig doen. Ze geven liever liever hun geld uit op een mechanische upgrade die hun auto’s automatisch sneller zal maken.

 

Auto-chiptuning is eigenlijk heel eenvoudig. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zonder al te veel moeite aan de slag. Het vereist geen professionele kennis. Het enige dat u hoeft te weten, is het gebruik van basishulpmiddelen zoals instelbare sleutel en de chip zelf. Al deze zullen u helpen ervoor te zorgen dat uw auto goed klinkt en de prestaties ervan zal verbeteren. Je zult ook wat geld kunnen besparen en hoeven zich geen zorgen te maken over het afstemmen van een auto op de harde manier.


Klik hier voor meer informatie Chipperformance