Netherlands Startpage
Image default
Bedrijven

De waarde van authenticiteit in zakelijk leiderschap

Een goede leidinggevende zijn betekent dat je lekker in je vel moet zitten… Als je gelooft in je visie, in wat je zegt en in de weg die je volgt, is je leiderschap meer dan alleen maar bevelen geven. Jouw leiderschap wordt dan een middel om contact te maken…
Wat betekent het om een echt unieke leidinggevende te zijn? Is het strikt de bedoeling om jouw bedrijfsacties af te stemmen op wat jij in het openbaar zegt? Is het voldoende om er speciaal op te letten dat jouw acties doel en betekenis hebben in plaats van een oppervlakkige poging naar publiciteit te zijn of een onoprechte poging om je bedrijf aan mensen te laten zien, die niet aansluit bij de bedrijfsvisie?

De essentie van authentiek leiderschap gaat veel dieper dan dat. Het is geworteld in je persoonlijke zelf. Je kun pas echt of authentiek zijn als je weet wie je als persoon bent en die persoon te alle tijde zowel privé als binnen het bedrijf kunt liefhebben. Jij als leider en jij in je privé-leven kunnen niet op gespannen voet staan – ze moeten een gemeenschappelijke bron van inspiratie hebben. Oprecht gevoelde overtuigingen en verlangens zijn zaken waar authenticiteit in het spel komt. Als je echt gelooft in wat je zegt, als je zeker bent van je visie en het pad dat je volgt, ben je volledig ongeremd om met je eigen stem te spreken en het genie, diep in jou, te laten zien.

Wanneer je gelooft in je visie, in wat je zegt en het pad dat je volgt, is je leiderschap meer dan alleen maar bevelen geven. Je leiderschap wordt dan een middel om contact te maken met de mensen om je heen, om op een zinvolle manier bij te dragen aan de groei van je bedrijf en een manier om je organisatie naar het niveau te brengen, dat volgens jou kan worden bereikt. Er is geen belangrijkere kwaliteit in een leidinggevende dan authenticiteit. Zonder dit kun je eenvoudig niet de juiste vertrouwensrelaties opbouwen, die jouw bedrijf nodig heeft om te kunnen slagen.

De juiste vertrouwensrelaties zijn de sleutel tot:
a) trouwe werknemers,
b) het verzekeren van hoge prestaties van werknemers,
c) consistentie in het gedrag en de kwaliteit van het werk, en
d) het creëren van een houding van betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Het is echt tijd om nieuwe regels op te stellen. Het is tijd om je leven op te eisen en het ook te gaan leiden. Als je die stap zet, ben je meer, doe je meer en bereik je meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Niet alleen zul je je beter voelen, maar je zult ook de mensen om je heen positief beïnvloeden!

Leiderschapstraining volgen? Bezoek onze website!

 

Voor meer info : bezoek website