Het gebruik van bubbeltjes plastic

Netherlands-startpage

Na het ontvangen van een pakketjes kan het gebeuren dat je speciaal plastic in je pakket aantreft. Dit plastic, ook wel noppenfolie of bubbeltjes plastic genoemd, zit vol met bubbeltjes die je kunt laten knappen en een geluid produceren. Kinderen, maar ook sommige volwassenen kunnen het leuk vinden om dit plastic te laten knappen. Je zou dan misschien denken dat dit soort materiaal is toegevoegd als vermaak aan de koper maar dat is niet waar.

Waar wordt dit materiaal voor gebruikt?

Het gebruik van dit plastic is dus niet bedoelt als vermaak maar heeft een speciale functie. Om dit te kunnen beantwoorden moet er een kijkje worden genomen naar bubbelenveloppen. Dit zijn een soort enveloppen maar in plaats van een dunne kartonnenrand zijn deze voorzien van een extra laag plastic met bubbeltjes erin. Deze soort enveloppen hebben dit materiaal dus gewoon in de verpakking verwerkt en daardoor is er dus geen los stuk plastic of folie te vinden met bubbeltjes erop. Dit soort plastic wordt in veel gevallen gebruikt bij items of producten waar geen schade aan mag komen.

Bij wat voor producten wordt gebruik gemaakt van dit soort plastic?

In de meeste gevallen gebruik je bubbeltjes plastic bij breekbare producten of producten die geen schade kunnen oplopen. Voorbeelden van deze producten zijn glas, keramiek, beeldjes, vazen of zelfs servies. Dit zijn echter niet de enige producten waar je dit soort plastic in gebruikt. Zo wordt het plastic ook gebruikt voor het beschermen van waardevolle voorwerpen waar geen krasjes op mogen komen. Zo wordt dit soort plastic ook gebruikt voor het verzenden van speciale actiefiguren, schoenen of zelfs speciale uitgaves van magazines. In ieder van deze gevallen wil je krassen voorkomen omdat de koper veel waarde hecht aan een topstaat van het product. Hij of zij verwacht dus een product te ontvangen zonder scheuren, deuken of krassen.

https://luchtkussengigant.nl/bubbeltjesplastic/