Netherlands Startpage
Image default
Vervoer en transport

Hoe kun je veilig verhuizen?

Een verhuizing brengt risico’s met zich mee. Zelfs veel meer dan je eigenlijk denkt. Naast dat een verhuizing zeer vermoeiend is, zul je zwaar moeten tillen, gebruik je scherpe messen en spelen andere factoren mee wat ervoor zorgt dat de kans op verwondingen aanwezig is. Helemaal wanneer je niet voorzichtig bent tijdens het verhuizen. Dit is vooral het geval bij mensen die de verhuizing zelf regelen en niet de hulp in schakelen van een goed verhuisbedrijf. Het is erg belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens de verhuizing. Schade aan je bezittingen is iets materieels, schade aan jezelf is veel erger. De vraag is, hoe kun je veilig verhuizen zonder jezelf en andere verwondingen aan te doen? In deze blog lees je hier meer over.

Draag de juiste kleding

Wanneer je gaat verhuizen dan moet je ten alle tijden zorgen voor comfortabele en hanteerbare kleding. Dit omdat je veel moet tillen, trap of en trap af en continue heen en weer loopt. Zorg er dus voor dat je geen losse of grote kledingstukken draagt die de beweging kunnen belemmeren of die ervoor zorgt dat je struikelt. Houd met de kledingkeuze goed rekening met het weer. Met warm weer draag je uiteraard kleding die goed ademt. Zorg in ieder geval dat de kleding flexibel is en niet los langs het lichaam hangt. Wat betreft de keuze voor de schoenen. Het spreekt voor zich dat slippers of voor de vrouwen, schoenen met hakken, niet de juiste keuze zijn.

Pak niet meer in dan kan

Een verhuisdoos is ontworpen om tot een bepaald gewicht zonder problemen te kunnen dragen. Stop dus niet een doos vol met boeken omdat dit past, kijk ook goed naar het gewicht. Als je op een trap loopt met een zware doos en deze houdt het niet halverwege dan kan dit voor nare ongelukken zorgen.

Til op de juiste manier

Het lijkt soms makkelijk, je stopt de dozen vol om zo het aantal keer lopen naar de verhuiswagen te beperken. Een verhuizing is echter geen competitie gewichtheffen. Daarnaast is de manier van tillen erg belangrijk om blessures of pijn aan de rug te voorkomen. Wanneer je zware objecten moet tillen is het van cruciaal belang om je lichaam in de juiste balans te houden en de rug recht te houden. Zodra je iets zwaars oppakt van de grond dan buig je door je knieën en dus niet door je middel. Hou je rug recht en draag alles dicht bij je lichaam. Dit maakt de kans op onverwachte blessures vele male kleiner.

Zorg voor genoeg slaap

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal als je uitgeput bent. Zorg dus dat je tijdens de verhuizing volledig uitgerust bent. Stop op tijd met het inpakken van de spullen en zorg in ieder geval voor 8 uur slaap de nacht voorafgaand aan de verhuizing. Sta de volgende dag fris op en begin vol goede moed aan de verhuizing.

Vraag een verhuisbedrijf zoals Verhuisbedrijf Snelle Jongens

Wanneer je denkt dat het verhuizen een zware klus wordt, neem dan contact op met Verhuisbedrijf Snelle Jongens. Zij hebben veel ervaring met het verhuizen en kunnen dit dus veilig doen. Lees hier meer over de diensten van Verhuisbedrijf Snelle Jongens.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl