Netherlands Startpage
Image default
Vervoer en transport

5 tips voor de perfecte verhuizing

Wat de reden van uw verhuizing ook mag zijn, verhuizen kan in sommige gevallen zowel fysiek als emotioneel een zware opgave zijn. Wij van Keurmerk Verhuizer uit Rotterdam hebben daarom vijf tips op rij gezet welke u kunnen helpen de verhuizing zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: Verken uw nieuwe woning

Het vinden van een passende woning is natuurlijk van groot belang. De woning dient aan te sluiten op uw toekomstige fysieke staat (vooral voor senioren is dit van groot belang). Vandaar dat we aanraden te letten op: De ruimte in de slaapkamer, badkamer en doorgangen. Ook of deze zich op het zelfde niveau bevinden kan belangrijk zijn (gelijkvloers). Is het een woning waar u zich thuis kunt voelen, maar ook de faciliteiten in de buurt zijn vaak belangrijk zoals de afstand tot winkels, fysiotherapeut en huisarts.

Tip 2: Het inpakken

Op latere leeftijd verhuizen betekent vrijwel altijd dat u gaat verhuizen naar een woning welke kleiner is dan uw huidige woning. Omdat de nieuwe woning kleiner is, betekent dit dat u goed moet kijken naar de inboedel. Alles meenemen zal vaak niet mogelijk zijn, u dient er dus rekening mee te moeten houden dat sommige spullen weg moeten. Wat u mee gaat nemen en wat juist niet is een vaak een lastig proces vol overwegingen, begin daarom enige tijd voor de verhuizing met dit proces. Natuurlijk kunt u zodra het tijd is voor het inpakken en wegbrengen van de spullen familie om hulp vragen. Er zijn echter ook verhuisbedrijven gespecialiseerd in het helpen van senioren, een daarvan is het verhuisbedrijf Keurmerkverhuizer.nl. Welke hulp u van de verhuizers nodig hebt kunt u het beste van te voren bespreken. De hulp kan bestaan uit het aanschaffen van verhuisdozen tot het inpakken en eventuele speciale hulp bij het verplaatsen van waardevolle of zeer grote spullen zoals bijvoorbeeld een piano.

Tip 3: Demontage en montage

Verhuizen is vaak werk waar fysieke inspanning een rol speelt. Meubels zullen uit elkaar moeten worden gehaald en op het nieuwe adres weer in elkaar gezet worden. Deze klus ervaart men vaak als erg vervelend, zeker op het moment dat u al op leeftijd bent. Een professionele en vakkundige verhuisservice kan deze vervelende klus voor u uit handen nemen, ze demonteren de meubels en monteren deze voor u zodat u dit zelf niet hoeft te doen.

Tip 4: Het moment van de verhuizing

Het moment van de verhuizing is aangebroken. Hoe lang de verhuizing duurt hangt af van verschillende factoren zoals onder andere:

  • De afstand tussen de twee woningen
  • De hoeveelheid spullen
  • De begaanbaarheid (op welke etage bevinden de woningen zich en is er een lift aanwezig)
  • Is er speciale apparatuur nodig (verhuislift)
  • Verkeersdrukte

Gemiddeld neemt een verhuizing zo een vier uur in beslag, dit kan echter ook iets korter of langer zijn. Is er een verhuislift nodig, speciale hulp voor bijvoorbeeld het verplaatsen van een piano of hulp met montage en demontage geef dit dan van te voren door aan het verhuisbedrijf zodat hier rekening mee kan worden gehouden tijdens de planning. Hierdoor zal de verhuizing vlotter verlopen dan wanneer u dit pas op het moment dat de verhuizers voor de deur staan aangeeft.

Tip 5: Geniet van uw nieuwe woning

Na de verhuizing zijn er nog enkele taken die gedaan moeten worden. Natuurlijk is uitpakken en inrichten hierin erg belangrijk, Keurmerk Verhuizer uit Rotterdam kan u ook hierin ondersteuning bieden. Ook belangrijk is de verhuizing door te geven aan de gemeente (dit moet binnen vijf dagen vanaf het moment van de verhuizing). De verhuizing doorgeven aan de gemeente kan vaak digitaal. Bent u van plan binnenkort te verhuizen kijk dan gerust voor informatie op de website van keurmerkverhuizer op: www.keurmerkverhuizer.nl

https://www.keurmerkverhuizer.nl/