Netherlands Startpage
Image default
Bedrijven

Internet marketing

Online marketing, ook wel internet marketing genoemd, wordt door steeds meer bedrijven ingezet. Dit komt ten eerste natuurlijk doordat de digitale en online wereld steeds belangrijker wordt en je hier steeds meer mee kan doen op het gebied van marketing voor je bedrijf. Online marketing is een bewuste selectie van de juiste online marketingactiviteiten die kunnen bijdragen aan het realiseren van je strategische doelstellingen. Een van de belangrijkste aspecten van online marketing is om jouw online zichtbaarheid te verbeteren. Klanten moeten jouw bedrijf direct kunnen vinden wanneer zij op het internet opzoek zijn naar een bepaalde dienst die jij aanbiedt. Klanten kijken steeds meer via het internet voor bepaalde diensten en daarom is het erg belangrijk dat jouw website makkelijk vindbaar is. Hierdoor wordt online marketing steeds belangrijker, maar wat zijn de voordelen van online marketing in vergelijking met traditionele marketing?

Online marketing heeft verschillende voordelen. Zo is het ten eerste een stuk goedkoper dan offline marketing. Het internet is gratis en het meten van resultaten via het internet is veel makkelijker en kan erg snel gedaan worden. Reclame-uitingen kunnen bovendien veel persoonlijker gemaakt worden via het internet in vergelijk met de massa communicatie die vaak komt kijken bij de traditionele marketing. Daarnaast kan je met het internet vaak makkelijk en goed de juiste doelgroep bereiken.

Een belangrijk aspect van online marketing is zoekmachine optimalisatie, afgekort SEO. Het doel van zoekmachine optimalisatie is om gebruikers de beste antwoorden te geven wanneer zij zoeken op een bepaalde term. Er zijn verschillende methodes waarmee zoekmachines bepalen hoe hoog een website getoond wordt in de zoekresultaten. Om deze rangorde te beïnvloeden en te zorgen dat jouw website als een van de eerste naar boven komt in de zoekresultaten, is het belangrijk dat je goed naar deze methodes kijkt en deze probeert toe te passen op je eigen website.

Voor meer info : bezoek website