Netherlands Startpage
Image default
Bedrijven

Kattenfotografie

Fotografie is een hobby van velen. Je houdt van foto’s maken en doet dit dan ook van vele verschillende dingen. Wanneer je een huisdier hebt, zal deze vaak het onderwerp van je foto’s zijn. Voor tips over het fotograferen van je kat, moet je dit artikel zeker lezen.

Bij kattenfotografie is het belangrijk dat je genoeg geduld hebt. Probeer zoveel mogelijk je kat in zijn natuurlijke habitat te fotograferen. Probeer de kat met respect te benaderen en probeer ze geen dingen te laten doen die ze eigenlijk niet willen. Het is belangrijk dat je telkens je camera gereed hebt om zo een mooi plaatje te schieten wanneer je kat iets leuks doet. Zulke momenten kunnen erg onverwachts gebeuren en wanneer je op dat moment geen camera bij je hebt, zal je hier van balen. Wees dus altijd voorbereid.

Daarnaast is het goed om de aandacht van je kat te krijgen door hun natuurlijke nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Elke kat heeft een andere persoonlijkheid, maar alle katten zijn nieuwsgierig. Hierdoor kun je de aandacht van je kat weken door bijvoorbeeld geluidjes te maken, steentjes te gooien of met een klein lampje te schijnen. De katten zullen hierdoor opkijken en kijken wat er gebeurt. Dit is een goed moment om een foto te maken. Wel moet je ook hiermee erg geduldig zijn, want de foto zal niet altijd direct lukken. Vaak moet je verschillende dingen proberen om de aandacht van je kat te krijgen en ook de mooiste foto te schieten.

Daarnaast is het handig om van te voren te bedenken hoe je je kat wil fotograferen. Zo weet je precies wat je moet doen om de gewenste positie van je kat te krijgen. Bovendien moet je er natuurlijk voor zorgen dat je camera instellingen al goed ingesteld zijn. Wanneer je hier nog weinig over weet, is het leuk om bijvoorbeeld een fotografie cursus Nieuwegein te volgen. Wanneer de foto’s van de kat goed gelukt zijn, kan je aan de slag met de fotobewerking!

Voor meer info : bezoek website