Starten als fitness trainer? Volg dan een fitness trainer A-opleiding

Wil je fitness trainer worden? Volg dan de algemene fitness trainer A-opleiding. Met deze opleiding leer je alle belangrijke praktijk en theorie om aan de slag te kunnen gaan als fitness trainer. Bekijk in dit artikel of jij de skills en motivatie hebt om een fitness trainer te worden. En kom meer te weten over het volgen van de opleiding personal trainer A.

Heb jij de skills en motivatie om te werken als fitness trainer?

Er zijn veel sportievelingen die in eerste instantie graag fitness trainer willen worden. Maar als ze leren over welke skills en motivatie hiervoor nodig zijn, om dit dag in- en uit te voeren, haken er ook vele mensen af. Er zijn een aantal skills die je moet bezitten om als fitness trainer met de basisopleiding fitness trainer a aan de gang te gaan. Een super belangrijke skill is enthousiast zijn tegen de mensen die je ondersteund. Je verleent als fitness trainer een dienst aan de mensen die getraind willen worden. Zij zien daarbij graag iemand die hun helpt en bijstaat met hun fitnessdoelen. Hiervoor is een positieve houding nodig, waarbij je enthousiasme uitstraalt. Je moet uitstralen dat je plezier hebt om de klant te coachen. Een positieve, enthousiaste houding, zal een klant extra motiveren om die fitness doelen te behalen.

Een andere belangrijke eigenschap is dat je mensen graag iets uitlegt en voordoet. Wanneer je niet graag iets uitlegt en hierin afraffelt, komt dit niet professioneel over. Bovendien loopt de klant hierdoor mogelijk blessures op wanneer een oefening niet goed wordt uitgevoerd.

Hier komt ook een andere eigenschap de hoek om kijken en dat is oplettendheid. Wanneer je klanten aan het sporten zijn, ben jij niet de hele tijd een praatje aan het maken met een knappe meid die op de loopband staat, maar houdt je ten alle tijden in de gaten wat er om je heen gebeurd. En grijpt in wanneer dat nodig is. Je kunt in situaties als fitness trainer tegenkomen waarbij mensen je advies niet wille opvolgen. Wanneer het om veiligheidsredenen gaat waarbij andere mensen in de fitnesszaal dreigen hier slachtoffer van te worden, grijp je in en stuur je de boosdoeners naar huis. De materialen in de sportschool zijn niet bedoeld als speelgoed, waar serieus mee moet worden omgegaan en mensen met respect moeten worden behandeld. Hierdoor dien je ook sterk in je schoenen te staan als fitness trainer a.

Uiteraard moet je ook goed afvragen of je dit echt wel zou willen doen! Het lijkt heel erg leuk om met je hobby bezig te zijn maar door de repetitie zitten er ook mindere kanten aan het werken als fitness trainer. Nog steeds interessant en niet afgeschrikt? Lees dan verder!

Informatie over de opleiding fitness trainer A

Een fitness trainer A is de basisopleiding om aan de slag te gaan als personal trainer. Hiermee leer je heel veel. Je leert over anatomie van het lichaam, hoe mensen bewegen en spiergroepen reageren, hoe inspanningsfysiologie in zijn werk gaat, wat krachttraining met een lichaam doet. Je leert tevens alle tips om blessureleed te voorkomen. Bovendien leer je ook veel over voeding en alle soorten trainingen die een klant bij je zou kunnen volgen. Behalve deze vakgerichte vakgebieden, leer je tijdens de fitness trainer a opleiding ook hoe je mensen zo goed mogelijk kunt begeleiden en coachen om hun uiteindelijke fitnessdoelen te behalen! Tijdens de opleiding fitness trainer a doe je ook een stage als onderdeel van de opleiding. Deze stage duurt vaak zo’n 40 uur in totaal. Bij de meeste fitness trainer aanbieders volgt er aan het einde van de opleiding een eindtoets. Als je deze hebt behaald dan mag je jezelf fitness trainer a noemen! De kosten voor een fitness trainer a opleiding liggen zo rond de €1000. Op deze link vindt je een filmpje met aanvullende praktische informatie over het volgen van een fitness trainer a opleiding.

https://www.sport-people.nl