Steps voor volwassenen

Netherlands-startpage

Lees hier over de step voor volwassenen. Een step heeft t.o.v. andere vervoermiddelen veel voordelen. Het is dan ook vreemd dat er zo weinig steps te zien zijn in het straatbeeld, bij instellingen en bedrijven.

Makkelijk en voordelig

Terwijl al die elektrisch aangedreven voertuigen zoals de segway en hoverboard ter discussie staan omtrent de veiligheid, wordt er te weinig gebruikt gemaakt van de step. In bijvoorbeeld een groot distributiecentrum met loodsen van honderden meters lang, maar ook op vliegvelden en in ziekenhuizen, is de step zo handig om jezelf vlot te verplaatsen. Daarbij zijn er ook steps met een klein mandje aan het stuur leverbaar, en zo kun je nog iets meenemen ook. Tevens zijn er steps met bandjes die geen strepen achterlaten op de vloer, in een loods is dat niet zo belangrijk, maar in een instelling zoals een ziekenhuis weer wel. Een step maakt geen herrie, en evenals de elektrische voertuigen stoot het niets uit. Ook op straat zijn er weinig steps te zien, terwijl een step veel voordeliger is dan een fiets. Dit niet alleen in aanschaf, een step is vergeleken bij een fiets onderhoudsvrij. Zo heeft een step geen ketting en tandwielen, deze hoef je dus nooit te vervangen of te smeren, het enige onderhoud zijn de bandjes en eventueel wat remblokjes. Door al deze voordelen is het dus vreemd dat er zo weinig steps te zien zijn.

Verschillende modellen

De standaard step bestaat niet. Ook niet bij steps voor volwassenen. Naast de al omschreven step met bandjes die geen strepen op de vloer achterlaten en een mandje aan het stuur, zijn er ook kleine opvouwbare stepjes. Deze passen met alle gemak in de kofferbak van de auto, je zou er meerdere tegelijk mee kunnen nemen. Prachtig zijn de steps voor de sport met een groot voorwiel. Daarmee zijn flinke snelheden te halen, en dat hoeft niet op een verharde ondergrond. Er is nl. een crossversie. Tussen de steps voor volwassen voor de sport zijn er verschillende merken, en je kunt voor minder dan vijfhonderd euro zo’n Crussis of Kickbike sportstep bezitten.

Slot

Deze blog is tekort om op te sommen wat er allemaal leverbaar is. Wat voor iedere step geldt is dat het degelijk en goedkoop is, uiterst functioneel en goed voor iedereen. Een step stoot immers niets uit, daardoor is het goed voor het milieu, en jezelf ermee voortbewegen is goede training. De step is makkelijk te parkeren. De beweging van het steppen is makkelijk te leren, sterker nog, ga er maar vanuit dat je het in één keer kan. Heerlijk suis je dan door de frisse buitenlucht, of beweeg je jezelf vlot voort binnen een bedrijf of instelling.

https://stepsonline.nl/