Netherlands Startpage
Image default
Mode en Kleding

Waarom kiezen voor een softshell jas?

Een softshell jas is een jas die wordt gemaakt van een ademende en waterafstotende stof. Dit type jas wordt steeds populairder door al zijn positieve eigenschappen. Welke dat zijn, lees je in dit blogartikel.

Goed ademend

Een softshell jas is ondanks de warmte die deze geeft goed ademend. Hierdoor kan je zweet goed worden afgevoerd aan de lucht, en gaat de kleding niet snel stinken. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van jassen die deze eigenschap niet bevatten, zoals een regenjas bijvoorbeeld.

Licht en comfortabel

Daarnaast is het gewicht van een softshell jas erg laag. En voelt het erg licht aan wanneer je het draagt. Een gemiddelde softshell jas is net zo zwaar als een vest zou zijn. Hierdoor kun je makkelijk en vrij bewegen in een softshell jas. Daardoor is het een zeer geschikte jas voor wanneer u buiten werkt of sport. Bovendien is het een zeer comfortabele jassoort. Je hoort nauwelijks mensen klagen over het comfort van een softshell jas.

Lekker warm en bestand tegen de elementen

Dit type jas is lekker warm. Een softshell jas is doorgaans uit drie lagen opgebouwd. Ten eerste de droge laag, die kan worden vergeleken met het de materialen van sportondergoed. Een tweede isolerende laag die warmte biedt en een derde laag die water- en winddicht is. Door dit drielagen systeem, ervaar je een comfortabele, warme jas. Die daarnaast ook nog eens bestand is tegen wind en regen! Er zijn niet veel jassen die op al deze facetten goed scoren.

Het hele jaar bruikbaar

Een ander belangrijk voordeel waarom softshell jassen zoveel aan populariteit hebben gewonnen de afgelopen tijd is dat deze jassen het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Of u zich nu op de skipiste bevindt, op een evenement broodjes verkoopt aan hongerige gasten of buiten in de lente in de tuin werkt in een softshell jas. Uiteraard is dit mogelijk dankzij de combinatie van eerder genoemde eigenschappen. Een warme jas die winddicht is en redelijk goed tegen regen kan! En je ook de nodige warmte biedt!

Softshell jas bedrukken

Als u voor een bedrijf of vereniging werkzaam bent, wilt u graag werken in een jas met eigen bedrijfslogo of tekst. Een softshell jas laat zich ook prima bedrukken of borduren. Wanneer u dit graag wil doen, kunt u hier de softshell jas bedrukken. Het drukwerk dat dit bedrijf levert, is van zeer hoge kwaliteit. Wanneer u wil bedrukken, is dit erg belangrijk om op te letten. Goedkoop kan duurkoop worden wanneer de bedrukking niet slijtvast is en/of van kleur verandert.